Xi’den 5. Çin-Rusya Enerji İş Forumu’na kutlama mesajı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 5. Çin-Rusya Enerji İş Forumu’na kutlama mesajı gönderdi. Xi mesajında, Çin ve Rusya’nın yıllar süren ortak çabalarıyla enerji iş birliğinde çok yönlü, geniş boyutlu ve yüksek seviyeli bir modelin oluşturulduğuna işaret etti.

Xi’den 5. Çin-Rusya Enerji İş Forumu’na kutlama mesajı
Yayınlama: 19.10.2023
0
A+
A-

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 5. Çin-Rusya Enerji İş Forumu’na kutlama mesajı gönderdi.

Xi mesajında, Çin ve Rusya’nın yıllar süren ortak çabalarıyla enerji iş birliğinde çok yönlü, geniş boyutlu ve yüksek seviyeli bir modelin oluşturulduğuna işaret etti.

Xi, Çin ile Rusya arasındaki eşit ve karşılıklı yarara dayalı iş birliğinde iyi bir örnek haline gelen enerji iş birliğinin, iki ülkenin ve tüm dünyanın enerji güvenliği ile sürdürülebilir gelişmesini güvence altına almak için aktif rol oynadığını belirtti.

Gelecekte de Rusya’yla enerji iş birliğini nitelikli bir şekilde sürdürerek enerji alanındaki endüstri zinciri ve tedarik zincirini güçlendireceklerini kaydeden Xi, küresel enerji piyasasının uzun vadeli, sağlıklı, istikrarlı ve sürdürülebilir gelişmesini sağlamak ve küresel temiz enerji iş birliği ortaklık ilişkisinin oluşumunu hızlandırmak için daha büyük katkıda bulunmaya hazır olduklarını yineledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de aynı gün foruma bir kutlama mesajı gönderdi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.