Skoda Superb,dördüncü nesli ile Türkiye’ye geliyor

Skoda’nın D segmentinde yer alan amiral gemisi modeli Superb, dördüncü nesli ile Türkiye’de yollara çıkıyor.

Skoda Superb,dördüncü nesli ile Türkiye’ye geliyor
Yayınlama: 31.05.2024
2
A+
A-

Skoda’nın D segmentinde yer alan amiral gemisi modeli Superb, dördüncü nesli ile Türkiye’de yollara çıkıyor. Önceki nesilde olduğu gibi Sedan ve Combi versiyonlarına sahip Superb, kalitesi, konforu, lüks seviyesi ve farklı motor seçenekleriyle segmentinde referans olmaya devam edecek. Lansmana özel olarak sunulan Superb Sedan, 1 milyon 950 bin TL'den başlayan fiyatlarla müşterilere sunulurken, Yeni Skoda Superb Combi ise 2 milyon 550 bin TL'den başlayan fiyatlarla tercih edilebiliyor.

“Yeni Superb, satışa çıkmadan yüzde 30 sattı”

Yeni modelin basın lansmanında değerlendirmeler yapan Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, Superb’in segmentindeki önemine değinerek, “Skoda, 2001 yılından bu yana D segmentinde dengeleri değiştirmeye devam ediyor. Bugün yeni nesil Superb’in adeta kendiyle rekabet ederek daha da iddialı hale geldiğini görüyoruz. Sedan ve Combi gövde tipleriyle sunulan araç, segmentinde baş rol oynayan bir model. Haziran ayından itibaren yeni nesil Superb modellerini yollarda görmeye başlayacağız. 45 bin adetlik satış hedefimiz içerisinde yeni Superb’de ikinci yarı için önemli bir rol oynayacak.” dedi.

“Yeni modeller sunmaya devam eden Skoda bayileri deneyim merkezi olacak” Türkiye’de sundukları yeniliklerin devam ettiğini belirten Başar, sözlerine şöyle devam etti:

“Skoda olarak Türkiye’de çok yeni ve genç bir ürün gamımız var. Birçok farklı segmente farklı ürünlerle dikkat çekerken aynı zamanda yenilikçi olarak her müşteri kitlesine hitap etmeyi başarıyoruz. Şu anda yedi modelimizin beşinde güncellememiz mevcut. Yeni Superb, dinamik ve güçlü tasarımı ile markamızın atak yılı olan 2024’te en önemli rollerden birisini üstlenecek. Diğer yandan global olarak da büyüyen bir markayız. Skoda, 2026 yılına kadar dört tamamen yeni elektrikli araç ve Enyaq ailesinden iki yenilenmiş model sunmaya hazırlanıyor. Skoda tam elektrikli araç ürün gamı altıya çıkararak ve marka tarihinin en geniş ürün gamı müşterilere sunulacak. Skoda Enyaq modelimizi ise, Türk müşterileri ile 2025 yılında buluşturmayı planlanıyoruz.”

Yeni Superb başarı hikayesini devam ettirecek

Tamamen yeni Superb, önceki nesillerin eşsiz mirasını daha da ileriye taşıyacak.  Skoda, modern Superb’de Combi gövde tipiyle de adından söz ettirirken segmentinde Sedan versiyon da sunarak farklı bir konumda olmaya devam ediyor.

İlk kez 2001 yılında tanıtılan ve şu ana kadar 1.6 milyondan fazla satış rakamı elde eden Superb, aynı zamanda yirmi yılı aşkın bir süre boyunca çok sayıda uluslararası ödülün de sahibi oldu. 2001 ve 2008 yılları arasında toplam 137 bin adet birinci nesil Superb satışı gerçekleştirilirken, ikinci nesil model 2008'den 2015'e kadar toplam 618 bin adet satış rakamı elde etti. Üçüncü nesil Superb ise 2015 yılında tanıtıldı ve bugüne kadar toplam 845 binin üzerinde satış gerçekleştirildi. Türkiye ise Sedan segmetinde ise 55 bin üzerinde satış ile dünya sıralamasında birinci sırada yer aldı.

Yeni Skoda Superb, Elite, Premium, Prestige ve L&K Crystal olmak üzere dört donanım seviyesiyle Türkiye’de satışa sunuldu. Tüm versiyonlarda yüksek standart donanımlar dikkat çekerken, yeni Skoda Superb daha fazla teknoloji, güvenlik ve konforla öne çıkıyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.