Siyasilerden Ramazan Bayramı mesajı

Siyasiler, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Siyasilerden Ramazan Bayramı mesajı
Yayınlama: 09.04.2024
5
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ramazan ayının tamamlanarak bayrama erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek mesajında “Maneviyat iklimi ve iyilik zeminiyle bir huzur kaynağı olan Ramazan ayı, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, paylaşmanın, sevgi ve saygının önemini bir kez daha hatırladığımız müstesna bir zaman dilimidir. Gönül dünyamızın hiçbir ayırım gözetmeksizin herkese açıldığı Ramazan ayı aynı zamanda toplumumuzun dayanışma ruhunu da en güzel şekilde ortaya koyduğu anlardır. Bir ay boyunca yaşadığımız bu manevi zenginliğin ardından bayrama erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu duygularla aziz milletimizin ve bütün İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, bu mübarek bayramın dünyanın dört bir yanındaki mazlum coğrafyalara da barış, huzur ve esenlik getirmesini yüce Allah'tan diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin mesajında şunları söyledi:
 
“Bir huzur iklimi olan bu mübarek ayın ardından kardeşlik, esenlik ve barış esintisinin yayılarak zamanı ve mekanı kuşatacağı Ramazan Bayramı'na giriyoruz. Hep olduğu gibi bu bayram da yine memleketimizin, mahallemizin, ailemizin birlik ve beraberliğini kuvvetlendirecek. Bu vesileyle hepimiz, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, anne-babalar öncelikle birbirimizle, aile büyüklerimizle, akraba ve komşularımızla hürmetle bayramlaşalım; kırgınlıkları ve küskünlükleri bertaraf edelim, aramızdaki muhabbet ve sevgiyi çoğaltalım.  Bu bayramı da hastalarımızın, yaşlılarımızın ve kimsesizlerin bayramı yapalım. Yeryüzündeki kötülüklere karşılık sevgiyi, saygıyı, şefkati ve vefayı bütün âleme yaymak için direnen, umut ve azimle çalışan herkese bir hediye olan bu bayramın esenlik getirmesini temenni ediyorum. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin tek tek mübarek Ramazan Bayramlarını kutluyor, sağlık ve afiyet içinde nice bayramlara erişmemiz temennisiyle aziz milletimi muhabbetle selamlıyorum.”

Bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Bizleri Ramazan Bayramına eriştiren Rabbimize şükürler olsun. Ramazan boyunca olduğu gibi Ramazan Bayramında da kalbimiz başta Filistin olmak üzere tüm mazlumlarla birlikte atacak. Ramazan Bayramımız ülkemize, Milletimize ve tüm İslam alemine barış, huzur ve mutluluklar getirsin. Bayramımız mübarek olsun.” dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, mesajında şunları kaydetti:

“Milli Savunma Bakanlığı ailesinin tüm seçkin mensuplarının “Ramazan Bayramı”nı en içten dileklerimle kutluyorum.Bayramlar; toplumu bir arada tutan, bizi biz yapan en önemli kültürel değerlerimizin başında gelir. Binlerce yıldır bu millî ve manevi değerlerle yoğrulan asil milletimiz, sahip olduğu değerlerin kendisine kazandırdığı ruhla tarihe damga vurmuştur. Milli kimliğimizi ve karakterimizi oluşturan bu kıymetli mirası koruyarak gelecek nesillere aktarmak, hepimizin en önemli vazifelerinden biridir. Milli Savunma Bakanlığının tüm mensupları da bu bilinçle değerlerimizin korunması ve nice bayramların huzur içerisinde yaşanabilmesi için her türlü gayreti göstermektedir. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ülkemizin ve asil milletimizin güvenliğini sağlamak için, hudutlarımızın emniyetinden terörle mücadeleye; Mavi ve Gök Vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizin korunmasından uluslararası barış ve istikrarın desteklenmesine, Geniş kapsamlı tatbikatların icrasından yerli ve millî savunma sanayimizin geliştirilmesine kadar son bir asrın en yoğun ve en etkin faaliyetlerini büyük bir başarıyla icra etmektedir. Cumhuriyetimizin ikinci asrında “Türkiye Yüzyılı” hedeflerimiz doğrultusunda, daha büyük, daha güçlü bir Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.Bu sarsılmaz irade ile görev ve sorumluluklarını yerine getiren; ülkemizin ve asil milletimizin hak ve menfaatleri için fedakârca görev yapan siz kahraman silah ve mesai arkadaşlarımın gözlerinden öpüyor, hepinize sağlık ve esenlik içinde başarılı görevler diliyorum.Bu vesileyle; Mete Han’dan Sultan Alparslan’a, Fatih Sultan Mehmet’ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bugüne kadarki tüm devlet büyüklerimizi ve komutanlarımızı saygıyla anıyorum.Cennet vatanımızda bu mutlu bayram günlerini, huzur ve güven içinde geçirmemizde en büyük pay sahibi olan aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.Tüm muvazzaf ve emekli personelimizin, şehit yakınlarımızın, gazilerimizin ve güvenlik korucularımızın aileleriyle birlikte “Ramazan Bayramı”nı en içten dileklerimle bir kez daha kutluyor; tüm şehit ve gazi ailelerimize saygılarımı sunuyorum.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir Ramazan-ı Şerifi daha hüzünle uğurladıklarını ardından gelen bayramı muhabbet ve coşku ile karşıladıklarını belirtti.

Ama başta Filistin olmak üzere, dünyanın birçok yerinde bayram sevincini yaşaması gereken çocukların, gözyaşları içinde bayrama girdiğinin altını çizen Bakan Uraloğlu,”Duam odur ki mübarek Ramazan Bayramı; müslümanlara, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’ya, Filistin’e ve bütün mazlumlara yapılan zulümlerin son bulmasına vesile olsun. Ramazan ayı içerisinde, yoğun bir seçim atmosferinin ardından 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri'ni demokrasimize yakışır bir olgunlukla neticelendirdik. Aldığımız sonuçlar ülkemiz için hayırlı olsun. Önümüzdeki seçimsiz geçireceğimiz dört yılda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bin yıl önce vatan kıldığımız bu topraklardaki son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci asrını, eser ve hizmet siyasetimizle taçlandıracağız. Yürekten inanıyorum ki 2028 ve 2038’e emin adımlarla yürüyeceğiz. Milletimize daha pek çok hizmeti götürecek, vatanımızı topyekün kalkındırmayı sürdüreceğiz. Bayram sevinci yaşayacağımız bu güzel günlerin hüzne dönüşmemesi için yola çıkacak tüm vatandaşlarımızdan azami hassasiyet göstermelerini istirham ediyorum. Toplu yaşam alanlarımızda kurallara uymak, ilk önce birbirimizin hukukuna sahip çıkmak demektir. Trafik kurallarına harfiyen uyalım. Özellikle sürücülerimizin yorgunken araç kullanmamaları ve mutlaka emniyet kemeri takmaları trafik ve yol güvenliği için son derece önemlidir. Bu düşüncelerle başta aziz milletimiz olmak üzere İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor; bu mübarek günlerin tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini Yüce Rabb’imden niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milletin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı içten dilekleriyle tebrik ederek “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi kurtuluş olan bir Ramazan-ı Şerif’i daha geride bırakarak bayramına eriştiğimiz bu müstesna günlerin; ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bayramlar, birlik ve beraberliğimizi perçinleyen, kardeşlik bağlarımızı güçlendiren özel günlerdir. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan boyunca; birlik, dayanışma ve yardımlaşma ruhuyla şehirlerimizde vatandaşlarımızla hemhal olduk, sofralarına ve gönüllerine misafir olduk. 21 yıldır her koşul ve ortamda, Türkiye’nin çalışma hayatını ayakta tutan, Türkiye Yüzyılı hedefi istikametinde milli kalkınmamızın ve istikrarlı yürüyüşümüzün mihmandarları olan; işçimiz, işverenimiz, memurumuz, emeklimiz, yatırımcımız, girişimcimizle; kadın, erkek, genç yaşlı demeden yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın yanında olduk. Bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dört yıllık kesintisiz hizmet döneminde de; kararlılıkla sürdürmeye devam ettiğimiz yatırım, üretim, istihdam politikalarımız doğrultusunda, sosyal güvenlikten, nitelikli iş gücüne kadar her alanda çalışma hayatımızı daha da güçlendirecek adımlar atmaya devam edeceğiz. Bu anlayışla kendimize daha büyük hedefler koyarak ilerleyecek, Türkiye Yüzyılını el birliğiyle inşa edeceğiz.” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal bayram mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bir Ramazan ayını daha geride bırakıyoruz. Eda ettiğimiz ibadetlerin ve aslında samimi amellerin bir mükafatı olarak bahşedilmiş bu mübarek günde sevinç içinde, mutluluk içinde olmalıyız ancak bugün Gazze’de, Filistin topraklarında ‘Batı’ desteği ile süren İsrail zulmü, Yemen’de süren ve binlerce çocuğu açlıkla, kıtlıkla baş başa bırakan rezil vekalet savaşı, Mozambik’te yaşanan kolera salgını ve dünyanın sair coğrafyalarında yaşanan türlü acılar, dahası bir sene evvel yaşadığımız depremin ardından deprem illerinde süren, kapanmaz, onmaz yaralar bir bayram sevinci yaşamaktan uzak kılıyor bizleri. Dileğimiz Türkiye’de iktidardan başlayarak Memleketin en büyük sorumluluk hanesi olan siyaset kurumundaki her bir kimsenin geride bıraktığımız Mübarek Ramazan ayında dilimize pelesenk olan her bir değeri eylemlerinde ve söylemlerinde de göstermesi, ülkemizin, Milletimizin ihtiyacı olan ve Ramazan ayında en yüksek seviyede hissettiğimiz yardımlaşmanın, kaynaşmanın, paylaşmanın sürmesidir. Milletçe ruhumuzu muhasebeye çektiğimiz ve vesilesiyle yenilediğimiz bu hamiyet ayından umarım fazlasıyla istifade etmişizdir. Türk ve İslâm âleminin ve Tüm İnananların Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Ramazan Bayramımız mübarek olsun.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.