Siyasilerden İsrailli bakana tepki

Siyasiler, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklamarına tepki gösterdi.

Siyasilerden İsrailli bakana tepki
Yayınlama: 02.08.2024
2
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Katil devletin hadsiz bakanı; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Filistin dahil bütün mazlum coğrafyaların umududur. Siz önce elinize bulaşan bebeklerin, çocukların, kadınların kanlarının hesabını vereceksiniz. Suçlusunuz ve er yada geç yargılanacaksınız. Ayrıca hangi sosyal medya mecrası olursa olsun herkes Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yasalarına uymak zorundadır. Yasaları uygularken sizin ne düşündüğünüze bakacak değiliz hadsizler. Bir kez daha ve yüksek sesle tekrarlıyoruz: “Filistin özgür olana dek susmayacağız…”” açıklamasını yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İsrailli bakana şu sözlerle tepki gösterdi:

“Yeryüzünde bozgunculuk yapan hadsiz! Uluslararası arenada Özgür Filistin Davası için en önde gayret gösteren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’den korkmaya devam edeceksiniz! Sen masum bebekleri acımasızca katleden bir terör devletinin soykırımcı Bakanısın. Döktüğünüz her damla kanın hesabını vereceksiniz.”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrailli bakanın açıklamarının yok hükmünde olduğunu belirterek , “Bunca zamandır kadın, çocuk demeden masumları acımasızca devlet eliyle katleden basiretsiz bir hükümetin, yine aynı basiretsizlikteki Bakanının Cumhurbaşkanımızı ve ülkemizi hedef alan sözleri tümüyle yok hükmündedir.” dedi.

“Adalet er ya da geç tecelli edecek ve tüm dünyaya gerçeklerin ne olduğunu gösterecektir.” diyen Bakan Bolat,  “Masumların kanıyla beslenen soykırımcı katiller, uluslararası kamuoyunun vicdanında her zaman işledikleri insanlık suçu ile anılmaya devam edeceklerdir. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği hakikatler ise, insanlık onurunun ve adaletin simgesi olarak kalacaktır. İsrail hükümetinin, bu tür saldırgan ve alçakça söylemlerle kendi vahşetini örtbas etmeye çalışması nafiledir. Adalet er ya da geç tecelli edecek ve tüm dünyaya gerçeklerin ne olduğunu gösterecektir. Bu vesileyle, işgal altında zulüm gören tüm Filistinli kardeşlerimize sabır ve direnişlerinde başarı diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanımızın cesur duruşu ile mazlumların yanında olmayı sürdürecektir.” ifadelerine yer verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Uluslararası hukuku hiçe sayarak tüm savaş suçlarını işleyen bir ülkenin dışişleri bakanının Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a mesnetsiz yakıştırmaları tam da onlara yakışan ahlaksız bir tavırdır. Tüm dünyanın gözü önünde sivilleri katleden ve hukuksuzca Filistinli kardeşlerimizin topraklarını işgal eden bir devletin bize söyleyecek bir sözü olamaz. Cumhurbaşkanımız’ın önderliğinde AK Parti hükümetleri ülkemizi her alanda ileriye taşımakla kalmamış, mazlum halkların sesi olmaya da devam etmiştir.” açıklamasını yaptı.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tepkisini “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın haklı ve gür sesini bastırmaya sizin gibilerin gücü asla yetmez! İsrail Dışişleri Bakanının Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ifadeleri bizim için yok hükmündedir. Bizler Filistin davasının en güçlü savunucuları olmaya devam ederken sizler tarihin çöplüğünde yerinizi alacaksınız!” sözleriyle dile getirdi.

 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin şunları kaydetti:

 

“İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı sürekli hedef alan hadsiz paylaşımları bir suçluluk psikolojisidir. Sivil yerleşim alanlarını, hatta kampları bombalayan; çocuk, yaşlı, kadın demeden masum insanlara kıyarak acımasızca öldüren bir kabine üyesinin sözleri yok hükmündedir. İsrail hükümeti işledikleri suçlardan ötürü vicdanlarda yargılandığı gibi hukuk önünde de eninde sonunda yargılanacaklardır.”

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Ülkemizi, liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı, bayrağımızı hedef alan bu alçağın ipini tutanlar; Uluslararası mahkemelerin gündemine soykırım suçuyla gelen katillersiniz! İsminizi Hitler’le eşitlediniz! Tarihe soykırımcı olarak geçtiniz! Saldırganlığınız sizi kurtaramayacak, öldürdüğünüz kadınların, çocukların hesabını vereceksiniz! ” dedi.

 

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu şunları dile getirdi:

“Dünyanın gözünün önünde hasta, çocuk, yaşlı, kadın demeden soykırım uygulayan katiller er ya da geç yargılanacaksınız. Tüm coğrafyalarda mazlumların umudu olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden soykırımcı, katil İsrail’in haddini bilmez canisi, kendine gel”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.