Şirket haberleri

TMSN – 500 milyon TL’ye kadar kira sertifikası ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

Şirket haberleri
Yayınlama: 11.12.2023
11
A+
A-

AVPGY – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 13 – 14 – 15 Aralık’ta toplanacak.

ATEKS & INTEM – VBTS kapsamında şirket paylarına 10 Ocak’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.

ALARK – Leyla Alaton tarafından 6.525.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

ALARK – Leyla Alaton tarafından 6.250.000 adet payın kaydileştirilme süreci sonrasında payların kurumsal yatırımcılara satılacağı ve elde edilen gelirin ALARK dışındaki yatırımında kredi ödemelerinde kullanılacağı açıklandı.

ALARK – Vedat Aksel Alaton tarafından 4.435.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

ALARK – Vedat Aksel Alaton tarafından 4.350.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

AKFYE – Şirketin bağlı ortaklıkları Derbent Enerji, Isıder Enerji, Kovancı Enerji ve Korda Enerji’nin 9,9 milyon dolar kredi ana para taksitini ödediği açıklandı.

ATATP – VBTS kapsamında şirket paylarına 10 Ocak’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 10 Ocak’a kadar uzatıldı.

AKYHO – VBTS kapsamında şirket paylarına 10 Ocak’a kadar emir paketi tedbiri getirildi.

ASTOR – Şirket ile Sieyuan Electric arasında Enerji Depolama Sistemlerinin Astor markası ile üretimi konusunda iyi niyet anlaşması, 170 kV- 245 kV (kilovolt) gerilim seviyesinde Yüksek Gerilim Gaz İzoleli Şalt Ekipmanları’nın Türkiye'de Astor markası altında, Ar-Ge çalışmaları ile tasarımına, prototip üretimine ve gerekli tip testlerin tamamlanarak seri üretime geçilmesi için sözleşme imzalandığı, yatırım bedelinin 25 milyon dolar olacağı açıklandı.

BINHO – 1000 Finansal Teknolojiler unvanlı yeni bir şirketin kuruluş işlemlerinin başlatıldığı açıklandı.

CEMAS – Samet Çetinel tarafından 120.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

CEOEM – Şirketin %100 pay sahibi olduğu Cef Fuarcılık’ın sermayesinin 250.000 TL’den 1 milyon TL’ye yükseltilmesine, şirketin sermaye artırımına katılınmasına karar verildiği açıklandı.

DAPGM – Şirket ortaklarından Ziya Yılmaz'ın 397,6 milyon TL’yi şirket hesaplarına sermaye avansı olarak aktardığı açıklandı.

ENSRI – Serhat Keleş tarafından 190.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

GRTRK – Mevlüt Emre İçcan tarafından 4.000.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

GRTRK – Onur İçcan tarafından 4.000.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

HEKTS – 5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

INFO – 105 gün vadeli 200 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

ISMEN – 94 gün vadeli 220,2 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

KAYSE – Sınırlı Sorumlu Dinar Pancar Ekicileri Kooperatifi tarafından 4.561.005 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

KRGYO – Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından 1.980.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

KTLEV – Lütfi Çetinel tarafından 104.163 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

MHRYG – Ataşehir Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında Şirket ile arsa sahipleri arasında %55'i arsa sahiplerinde %45'i şirkette olacak şekilde oransal dağılıma uygun kat karşılığı sözleşme imzalandığı açıklandı.

MEGMT – Şirket paylarının halka arzı kapsamında yurt içi bireysel yatırımcılara ayrılan tahsisat tutarının 1,87 katı talep geldiği açıklandı.

OYAKC – OYAK ile Taiwan Cement Corporation arasında imzalanan ön mutabakat sözleşmesi kapsamında gerçekleştirilen görüşmelerin tamamlanarak bağlayıcı sözleşmelerin imzalandığı açıklandı.

LUKSK – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 30 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvurunun Bakanlık tarafından onaylandığı açıklandı.

LIDFA – 146 gün vadeli 45 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

LIDER – Şirketin Kasım ayında 95 adet araç satın aldığı ve 90,1 milyon TL ödeme yaptığı açıklandı.

MANAS – Şirketin Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından gerçekleştirilen sayaç ihalesini 85,7 milyon TL bedelle kazanması sonrasında sözleşmenin imzalandığı açıklandı.

MARBL – Şirketin Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne Kütahya’daki Mermer Arama Ruhsatının devir alınması için başvuru yaptığı açıklandı.

MARBL – Aracı kurumu ile fiyat istikrarı sürecinin sona erdiği, fiyat istikrarına ilişkin işlem gerçekleşmediği açıklandı.

MEGAP – Halka arzdan elde edilen fonun 9,8 milyon TL’sinin finansal borç ödemelerinde, 35,3 milyon TL’sinin konfeksiyon yatırımlarında, 1,7 milyon TL’sinin GES yatırımında kullanıldığı açıklandı.

MIATK – Şirket bağlı ortaklığı Enerjey Enerji’nin %100 bağlı ortaklığı olan İkihan Enerji’nin sermayesinin 50.000 TL’den 23,0 milyon TL’ye yükseltilmesinin tescil edildiği açıklandı.

QUAGR – Tıle Space Yapı Ürünleri’nin %10’unun 100.000 TL’ye satıldığı açıklandı.

QUAGR – Demireks Seramik’in %10’unun 100.000 TL’ye satıldığı açıklandı.

PENTA – Hüseyin Yücedal tarafından 1.000.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

PENTA – Mustafa Ergün tarafından 3.000.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

SARKY – 2,5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

SAHOL – Sabanci Building Solutions BV'nin %10,1’lik payının 25,3 milyon euro bedelle CIMSA’ya devir işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

TMSN – 500 milyon TL’ye kadar kira sertifikası ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

TKFEN – Şirket tarafından Dome Group Financial Advisers ile danışmanlık sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

YKBNK – Yurt dışında 94 gün vadeli 19,7 milyon TL tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

Kaynak İnfo Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.