Şirket haberleri

ALMAD – Şirketin faaliyet konusunda yapılan değişiklikler ile Madencilik ve Enerji sektörü alanında faaliyet göstermesi için esas sözleşmede değişlik yapılmasına karar verildiği açıklandı.

Şirket haberleri
Yayınlama: 17.07.2024
1
A+
A-

İnfo Yatırım'ın verilerine göre, ALMAD – Şirketin faaliyet konusunda yapılan değişiklikler ile Madencilik ve Enerji sektörü alanında faaliyet göstermesi için esas sözleşmede değişlik yapılmasına karar verildiği açıklandı.

ALVES – TMSF'nin 22 milyar TL muhammen bedel ile satışa çıkardığı HES Kablo için ihale hazırlık süreci olan ödemenin yapıldığı açıklandı.

AZTEK – Şirketin Fortune 500 Türkiye listesinde 353. sırada yer aldığı açıklandı.

BVSAN – Şirketin yurt dışında bir firma ile 48 adet vinçin imalatı ve teslimi için 1,2 milyon euro tutarında sözleşme imzaladığı açıklandı.

CVKMD – Hüseyin Çevik tarafından 2.940.000 adet payın Borsa’da işlem gören niteliğe dönüşmesi amacıyla düzenlenen Pay Satış Bilgi Formu’nun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.

EKGYO – Ocak – Haziran döneminde 1.254 adet bağımsız bölümün 13,1 milyar TL’ye satıldığı, bu satışların %6’sının yabancı ülke vatandaşlarına gerçekleştirildiği açıklandı.

EFORC – Şirketin Fortune 500 Türkiye listesinde 387. sırada yer aldığı açıklandı.

ESCOM – Şirket bağlı ortaklığı Alesta’nın iştirak ettiği Edvido Bilişim’in, 80,5 milyon TL üzerinden Yatırım aldığı, Alesta’nın Edvido'daki payının %13,81'e yükseldiği açıklandı.

EUREN – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 675 milyon TL’den 7,5 milyar TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.

EUREN – JCR Avrasya tarafından şirketin uzun vadeli ulusal kredi notunun AA (tr) olarak belirlendiği açıklandı.

EREGL – Yurt dışında 1.826 gün vadeli 750 milyon dolar bedelli borçlanma aracı ihracı kapsamında talep toplama sürecinin tamamlandığı açıklandı.

FENER – Futbolcu Saint – Maximin'in kiralanması konusunda futbolcu ve kulübü ile görüşmelere başlandığı açıklandı.

GSRAY – Futbolcusu Mathias Ross’un satın alma opsiyonu ile Sparta Prag’a kiralandığı açıklandı.

GLYHO – 96 gün vadeli 160 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

GENIL – DMO tarafından düzenlenen ihalelerde şirket ilaçlarını satmak üzere şirketçe yetkilendirilen Salutem’in, katıldığı DMO 4 aylık ilaç alım ihalesinde Salutem'in uhdesinde kalan ilaçların şirketten temin edileceği, şirkete katkısının 6,8 milyon TL olacağı açıklandı.

ISCTR – Yurt dışında 3 milyar dolara kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

ISGYO – 269 gün vadeli 350 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

KARYE – Şirketin İngiltere’li bir enerji şirketinden Birleşik Krallık'ta GES kurulması hakkında danışmanlık almak üzere bir ön sözleşme imzalandığı açıklandı.

KCHOL – Şirketin bağlı ortaklığı Tek – Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm’in  Fenerbahçe – Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesine yönelik ihaleye katılacağı açıklandı.

KLNMA – Fitch tarafından bankanın kredi notunun teyit edildiği açıklandı.

KBORU – Şirketin Ar – Ge merkezi başvurusunun onaylandığı açıklandı.

MOGAN – Şirketin 32,5 MW kapasiteli Hibrit GES projesinde yatırım sürecinin başladığı ve proje sözleşmelerinin imzalandığı açıklandı.

MAGEN – Şirketin Özmen – 1 GES projesine 2,064 MWp kapasiteli bütünleşik depolama ünitesi kurmak için  tadil başvurusunun EPDK tarafından uygun bulunduğu açıklandı.

MARKA – Şirketin %100 bağlı ortaklığı  En Garanti’nin kripto projesi olan Modern Innovation Network için ilk borsa anlaşmasını MEXC borsası yaptığı açıklandı.

METUR – Pay geri akım programının başlatılmasına, 1.080.000 adet paya karşılık 14 milyon TL kaynak ayrılmasına karar verildiği açıklandı.

MIATK – Şirketin de bulunduğu iş ortaklığının NCIA ihalesine katıldığı, sözleşme imzası için NCIA Merkezine davet edildikleri açıklandı.

MAALT – Şirketin Divan Talya otelinin yapımı ve yenilenmesi projesi kapsamında otel inşaatı için verilen inşaat ruhsatının iptali talebi ile belediye aleyhinde açılan davada Mahkeme tarafından 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının iptali talebinin reddine 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile bu plana bağlı inşaat ruhsatının iptal talebinin ise kabulüne karar verildiği açıklanırken, istinaf yolunun kullanılacağı belirtildi.

ONCSM – Bulls GSYO tarafından 715.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

OBAMS – Şirketin Batı Afrika’da yerleşik 25 şirket ile toplamda 25,5 milyon dolarlık makarna satış sözleşmesi imzaladığını açıklaması sonrasında, 20,5 milyon dolarlık sevkiyatın gerçekleştiği açıklandı.

OZYSR – Şirketin toplamda 3,1 milyon dolar, şirket bağlı ortaklığı Çokyaşar Tel’in 2,0 milyon euro değerinde sipariş aldığı açıklandı.

PEHOL – Sümerpark AVM'nin 31 m²’lik mağazasının Royal Platinum Parfum’e 5 yıllığına kiraya verildiği açıklandı.

PEHOL – Health Mobile Software Sağlık’a 1,32 milyon dolar bedelle %22 oranında ortak olunacağı açıklandı.

PEHOL – Salih Yüksel tarafından 7.901.072 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

PEHOL – Ömer Tayıncı tarafından 735.348 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

PEKGY – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 1,9 milyar TL’den 15 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

PNLSN – Şirket ile YDA Şirketler Grubu arasında Astana'da sandviç panel üretimi noktasında bir ortaklık tesis edilmesi kapsamında prensip anlaşmasına varıldığı, sürecin devam ettiği açıklandı.

TSPOR – Futbolcu Mountassir Lahtimi’nin sözleşmesinin feshedildiği açıklandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.