Şirket haberleri

ARDZY – Şirket ile Ankara Üniversitesi Teknokent arasında stratejik işbirliği sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

Şirket haberleri
Yayınlama: 05.07.2024
2
A+
A-

ARDZY – Şirket ile Ankara Üniversitesi Teknokent arasında stratejik işbirliği sözleşmesi imzalandığı açıklandı.
AHGAZ – Halka arzdan elde edilen fonun 2,3 milyar TL’sinin şirket satın alımlarında kullanıldığı açıklandı.
ALTNY – Halka arzdan elde edilen fonun 11,2 milyon TL’sinin yeni tesis yatırımları ve üretim teknolojileri yatırımlarında, 115,0 milyon TL’sinin işletme sermayesinin güçlendirilmesinde, 13,2 milyon TL’sinin ise kısa vadeli borç ödemelerinde kullanıldığı açıklandı.
BAYRK – VBTS kapsamında şirket paylarına 2 Ağustos’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, kredili işlem yasağı da 2 Ağustos’a kadar uzatıldı.
BINHO – Bin Ulaşım’ın iştiraki BinBin Albania Mobility’nin Tiran Belediyesi ile gerekli müzakerelerin tamamlandığı, BinBin Albania Mobility’nin paylaşımlı elektrikli skuter kiralama operasyonunun Tiran'da başladığı açıklandı.
CWENE – Şirket ile BERA iştiraki Muratlı Karton Kağıt arasında GES’e ilişkin 4,1 milyon dolarlık sözleşme imzaladığı açıklandı.
DYOBY – 127 gün vadeli 300 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
DOGUB & RODRG – VBTS kapsamında şirket paylarına 2 Ağustos’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.
ENERY – Halka arzdan elde edilen fonun 1,8 milyar TL’sinin şirket satın alınmasına kullanıldığı açıklandı.
ELITE – Şirketin bebek ürünlerinin Whole Foods Market’e satışı kapsamında yürütülen görüşmelerin olumlu sonuçlanarak 1,2 milyon dolar tutarında ilk siparişin alındığı açıklandı.
GSRAY – Şirketin Arkham Intelligence ile 2 yıl geçerli olacak şekilde toplam 3,7 milyon euroluk sözleşme imzaladığı açıklandı.
GEREL – Şirketin Ankara Teknokent'te bulunan yazılım firması ile beraber Kablosuz G – Charge Elektrikli Araç Şarj İstasyon ve Platformlarının ve yazılımların geliştirilmesine yönelik yeni bir anlaşma yapılmış yapıldığı açıklandı.
GLCVY – 1 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
HALKB – 91 gün vadeli 760 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
HRKET – Halka arzdan elde edilen fonun 31,3 milyon TL’sinin makine, ekipman, tesis ve proje yatırımlarında, 83,5 milyon TL’sinin finansal borç azaltımında, 52,7 milyon TL’sinin işletme sermayesinde kullanıldığı açıklandı.
HURGZ – İzmir Gaziemir’deki şubenin kapatılmasına karar verildiği açıklandı.
ISFIN – 364 gün vadeli 300 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
ISMEN – Şişli Harbiye’ye şube açılmasına karar verildiği açıklandı.
ISMEN – Tekirdağ’da şube açılması kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
ISMEN – 94 gün vadeli 300 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
ISCTR – 371 gün vadeli 750 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
KONTR – Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen fonun 36,1 milyon TL’sinin işletme sermayesi güçlendirilmesinde, 54,1 milyon TL’sinin kısa vadeli finansal borç ödemesinde kullanılmasının planlandığı açıklandı.
KUVVA – Şirketin bağlı ortaklığı CK Protein’in ithalatı tamamlanan makine ve teçhizatının montajına başlanmasına ve YİP’te işlem gören şirket paylarının üst pazara geçişi amacıyla çalışmalara başlanmasına karar verildiği açıklandı.
KRONT – Sermaye artırımından elde edilen fonun 16,8 milyon TL’sinin Ar – Ge ve ürün geliştirme yatırımlarında, 12,6 milyon TL’sinin küresel kanal yapımı güçlendirme yatırımlarında, 12,6 milyon TL’sinin işletme sermayesinde kullanıldığı açıklandı.
KTLEV – Bursa Nilüfer’de mülkiyeti Bainbridge Gayrimenkul’e ait olan ve CarrefourSA Bursa AVM olarak kullanılmakta olan 100.000 m2 lik gayrimenkulün %70'inin 78.519 dolara satın alınması için anlaşma sağlandığı açıklandı.
LINK – Şirketin Birkil Bilişim ile 187,4 milyon TL tutarında IoT Destekli Güvenlik Sistemleri anlaşması imzaladığı açıklandı.
MGROS – Haziran ayında 20 adet Migros, 9 adet Migros Jet, 2 adet Macrocenter, 1 adet Mion formatında 32 adet mağaza açıldığı belirtildi.
MMCAS – Şirketin yeni faaliyet alanına girmesi amacıyla Dijital Gündem Medya’nın devir alınması ile şirket bünyesinde birleşmesine ve ortaklık yapısındaki değişiklikler kaynaklı olarak esas sözleşme değişikliğine gidilmesine karar verildiği açıklandı.
MMCAS – Birleşme ve esas sözleşme değişikliği kapsamında gerçekleşen ayrılma hakkı kullanım fiyatının 16,1782 TL olarak belirlendiği açıklandı.
SONME – VBTS kapsamında şirket paylarına 2 Ağustos’a kadar emir paketi tedbiri getirildi.
TTRAK – Haziran ayında fabrika satışları %4 azalışla 2.314’e, yurt dışı satışları %34 azalışla 1.025’e, toplam üretim %15 azalışla 3.312 adete geriledi.
TTRAK – Ocak – Haziran döneminde fabrika satışları %2 artışla 16.812’ye gerilerken, yurt dışı satışları %20 artışla 9.851, toplam üretim %5 artışla 24.920 adete yükseldi.
TKNSA – 1 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
TERA – 1,5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
YKBNK – 91 gün vadeli 2,1 milyar TL tutarında bono ihraç edildi.
VESTL – 139 gün vadeli 360 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
VERUS – Şirketin iştiraki Aldem Çelik’in sermayesinin 39,5 milyon TL’den 150 milyon TL’ye çıkarıldığı açıklandı.
ZOREN – 3,5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı

Kaynak İnfo Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.