Şirket haberleri

EFORC – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün toplanacak.

Şirket haberleri
Yayınlama: 28.06.2024
3
A+
A-

EFORC – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün toplanacak.

SEGMN – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün toplanacak.

ASTOR – Feridun Geçgel’in sahip olduğu 37.000.000 adet payın pay başına 94,45 TL fiyattan on sekiz kurumsal yatırımcıya satışı işlemlerinin TSP’de bugün gerçekleşeceği açıklandı.

ARSAN – Şirketin %40 iştiraki Marzen Yapı’nın kullanacağı 7,5 milyon TL tutarındaki banka kredisine şirketin pay oranında kefalet vermesine karar verildiği açıklandı.

ARSAN – Şirketin %40 iştiraki Arsan Hazır Beton’un kullanacağı 7,5 milyon TL tutarındaki banka kredisine şirketin pay oranında kefalet vermesine karar verildiği açıklandı.

BJKAS – Futbolcu Rafa Silva ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı, futbolcuya her sezon için 6 milyon euro garanti ücret ödeneceği açıklandı.

BINHO – Halka arzdan elde edilen fonun 631,6 milyon TL’sinin yatırımlarda, 26,2 milyon TL’sinin işletme sermayesinde kullanıldığı açıklandı.

BINHO – Şirketin yatırımlarından Bin Ulaşım’ın Ekolog Bilgi’nin sermaye artışına katıldığı ve pay devri anlaşması yaptığı açıklandı.

BRYAT – Borusan İstikbal Ticaret’in Borusan Tedarik Zinciri’de sahip olduğu paylarının şirket tarafından 1 TL’ye devralındığı açıklandı.

CVKMD – Şirketin bağlı ortaklığı Hayri Ögelman Madencilik’in 1,7 milyon dolarlık satış sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

DITAS – Sermaye artırımından elde edilen fonun 22,2 milyon TL’sinin kredi faiz kapamalarında, 5,6 milyon TL’sinin işletme sermayesinde kullanıldığı açıklandı.

EKGYO – Şirket ile THYAO arasında imzalanan ve 2018’deki sözleşme ile ihale edilen İstanbul Arnavutköy Dursunköy 2. Etap Genel Altyapı, İmar Yolları ve Sanat Yapıları İnşaatı İşi'nin sözleşmesinin yüklenici ile 1,2 milyar TL bedelle imzalandığı açıklandı.

EMKEL – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 300 milyon TL’den 1 milyar TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.

FADE – Şirketin Walmart mağazalarına teslim edilmek üzere 1.100.000 adet kurutulmuş domates kavanoz siparişi aldığı açıklandı.

FONET – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 400 milyon TL’den 2,5 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.

GZNMI – Ali Ercan tarafından 1.950.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

GENTS – Şirketin üretimine Wermodin markası adı altında devam edeceği açıklandı.

GENTS – Şirketin iştiraki Gentaş Kimya’nın halka arz çalışmaları kapsamında kayıtlı sermaye sistemine geçişinin uygun bulunduğu açıklandı.

GRTRK & RALYH – Şirketin iştiraki Ral Enerji’nin Viranşehir' de yapımı devam eden Viranşehir – 4 ve Viranşehir – 9 GES yatırım projeleri kapsamında Viranşehir’de bulunan mülkiyeti Hazine’ye ait 1.788.250 m2’lik taşınmaz üzerine Ral Enerji lehine  Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına dayalı Lisanslı Elektrik Üretim Tesisi  yeri olarak kullanılmak üzere Viranşehir Kaymakamlığı ile İrtifak Hakkı ön izin sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

HALKB – Fitch tarafından bankanın kredi not ve görünümlerinin teyit edildiği açıklandı.

HALKB – 91 gün vadeli 760 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

HDFGS & INFO – JCR Eurasia tarafından Hedef Yatırım Bankası’nın Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notunun BBB+(tr) / (Stabil Görünüm) ve Kısa Vadeli Ulusal Kurum Kredi Notunun J2 (TR) / (Stabil Görünüm) olarak tespit edildiği açıklandı.

HUNER – Şirketin bağlı ortaklığı Storemate Teknoloji ile TÜBİTAK  arasında Batarya Enerji Depolama Sistemleri’nin geliştirilmesi üzerine proje sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

IZINV – Şirketin PWT Teknoloji’de sahip olduğu payların belirli bir kısmının satışı için BAE merkezli bir yatırım fonu ile görüşmelere başlandığı açıklandı.

KARSN – VBTS kapsamında şirket paylarına 26 Temmuz’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.

KLSER – Şirketin, porselen slab yatırımları kapsamında 1 x 3 metre ve 1,2 x 3,6 metre ebatlı üretim kapasitesini %50 arttıracak yatırım için System Ceramics Spa ile mutabakat anlaşması imzaladığı açıklandı.

KARYE – ICG Finansal Danışmanlık’ın sahip olduğu 5.900.000 adet payın pay başına 30,50 TL fiyattan on kurumsal yatırımcıya satışı işlemlerinin TSP’de bugün gerçekleşeceği açıklandı.

MERIT – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 200 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükseltilmesi Genel Kurul’da onaylandı.

MARBL – Halka arzdan elde edilen fonun işletme maliyetlerinin azaltılmasında, yatırımlarda ve işletme sermayesinde kullanıldığı açıklandı.

OZYSR – Şirketin 933.793 euroluk iş aldığı açıklandı.

OZYSR – Şirketin aracı kurumu ile fiyat istikrarı sürecinin sona erdiği 195.000 adet paya ortalama 26,73 TL fiyattan fiyat istikrarı uygulandığı açıklandı.

SURGY – Halka arzdan elde edilen fonun 367,7 milyon TL’sinin Sur Tatil Evleri proje finansmanında kullanıldığı açıklandı.

SKBNK – Samruk – Kazyna Invest LLP'nin sahibi olduğu SKBNK’nın %12,06'sına karşılık gelen payların İlbak Holding’e devri için sürecin başladığı açıklandı.

TOASO – Şirketin Bursa fabrikasında 16 Temmuz – 20 Ağustos arasında üretim hatlarında planlı bakım çalışmaları nedeniyle ara verileceği açıklandı.

TRGYO – Antalya Kepez’de 5.610 m2’lik taşınmazın  1.286 m2'lik payının 23,1 milyon TL’ye alındığı açıklandı.

TRGYO – Antalya Kepez’de 2.000 m2’lik taşınmazın  263 m2'lik payının 4,7 milyon TL’ye alındığı açıklandı.

TSPOR – Futbolcu Ozan Tufan ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladığı, futbolcunun transferi kapsamında Hull City’e 2 milyon euro, futbolcuya ise 214,4 milyon TL garanti ücret ödeneceği açıklandı.

TMSN – Ereğli Tekstil ile Türkiye Emlak Katılım Bankası arasında 4.000.000 adet halka kapalı TMSN payı için 1,2 milyar TL tutarında rehin sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

ULKER – Fitch tarafından şirketin Uzun Vadeli Yabancı Para Cinsinden notunun BB-'ye yükseltildiği açıklandı.

ULKER – S&P tarafından şirketin kredi notunun BB’ye yükseltildiği açıklandı.

ULKER – Şirketin ihraç edilmesi planlanan tahvillerin, yurt dışında nitelikli yatırımcılara satışı için J.P. Morgan, Merrill Lynch, Emirates NBD Bank, HSBC Bank ve Rabo Securities'i yetkilendirdiği açıklandı.

UNLU – Mahmut Levent Ünlü tarafından 17.500.000 adet payın Borsa’da işlem gören niteliğe dönüştürülmesi ve satılması amacıyla hazırlanan Pay Satış Bilgi Formu ile SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

UZERB – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Innosa Yazılım’ın sermayesinin 8,6 milyon TL’den 60 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildiği açıklandı.

VESTL – 55 gün vadeli 500 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

VERTU – Şirketin %10 pay sahibi olduğu  Probel Yazılım’ın sermayesinin 23,3 milyon TL’den 250 milyon TL’ye çıkarılmasına karar verildiği açıklandı.

Kaynak: İnfo Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.