Şirket haberleri

ADGYO – Şirket pay geri alım programının başlatılmasına, 20.000.000 adet paya karşılık 600 milyon TL kaynak ayrılmasına karar verildiği açıklandı.

Şirket haberleri
Yayınlama: 13.06.2024
2
A+
A-

ADGYO – Şirket pay geri alım programının başlatılmasına, 20.000.000 adet paya karşılık 600 milyon TL kaynak ayrılmasına karar verildiği açıklandı.
AKGRT – Sabancı Ageas Sağlık Sigorta’nın sermayesinin sermaye artırımının gerçekleştiği ve şirket unvanının MediSA Sigorta olarak tescil edildiği açıklandı.
ANHYT – Ocak – Mayıs döneminde prim üretimi %78 artışla 4,2 milyar TL’ye yükseldi.
ASELS – Şirketin TUSAŞ’tan Özgün Helikopter Projesi kapsamında 48,8 milyon dolar tutarında sipariş aldığı açıklandı.
ASGYO – Şirket mülkiyetinde yer alan Gaziantep’teki 47.754 m2 büyüklüğündeki arsanın kat karşılığı inşaat sözleşmesinin yüklenici firmanın müteahhitlik yetki belgesinin askıya alınması sebebiyle karşılıklı feshedildiği açıklandı.
ALARK – Şirket ile Kazakistan  Çimkent Valiliği arasında Çimkent’teki seralara ilişkin yatırım projelerin planlanması ve uygulanmasına yönelik iyi niyet protokolü imzalanması ardından  Çiment Valiliği tarafından Çimkent’te yer alan 2.085 dönüm alanın sera kompleksi inşasına ilişkin yatırım projesinin ifa edilmesi amacıyla ve bedelsiz olarak geçici tahsisine onay verildiğinin açıklanması sonrasında Alsera Kz tarafından proje kapsamında 69,9 milyar tenge tutarında yatırım yapılması konusunda sözleşme imzalandığı açıklandı.
CVKMD – Şirketin Kalkım Kurşun – Çinko işletmesine ait Kurşun, Çinko, Bakır Flotasyon Tesisi Kapasite Artışı ve İlave Atık Depolama Tesisi için ÇED başvurusunun yapıldığı açıklandı.
DMSAS – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 200 milyon TL’den 400 milyon TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.
DIRIT – VBTS kapsamında şirket paylarına 12 Temmuz’a kadar emir paketi tedbiri getirildi.
FORTE – Halka arzdan elde edilen fonun 50,9 milyon TL’sinin Ar – Ge yatırımlarında, 75,8 milyon TL’sinin finansal borç ödemelerinde,101,8 milyon TL’sinin işletme sermayesinde kullanıldığı açıklandı.
FORTE – FTR’de ön görülen 123,9 milyon TL FAVÖK tahminin üstünde FAVÖK açıklanarak FAVÖK taahhüdünün yerine getirildiği açıklandı.
GESAN – Şirketin Sunar Mısır ile Yozgat Yerköy’de Arazi GES yapılması kapsamında 3,0 milyon dolarlık sözleşme imzalandığı açıklandı.
GEREL – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 400 milyon TL’den 2 milyar TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.
GLBMD – Global MD Portföy’ün sermayesinin 41,5 milyon TL’den 63 milyon TL’ye çıkarılmasına  ve sermaye artırımına iştirak edilmesine karar verildiği açıklandı.
HATEK – Yusuf Öztaşbaşı tarafından 252.329 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
HOROZ – Şirketin, Horoz Bollore Logistics Taşımacılık'ın %48’ine karşılık gelen payının Bollore Logistics'e satışına yönelik 16,3 milyon dolarlık Hisse Devir Sözleşmesinin imzalandığı açıklandı.
INGRM – Şirketin Pure Storage Partner Readiness Roadshow EMEA 2024 etkinliğinde, Yılın Distribütörü ödülünü kazandığı açıklandı.
KAPLM – VBTS kapsamında şirket paylarına 12 Temmuz’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, kredili işlem yasağı da 12 Temmuz’a kadar uzatıldı.
KAREL – Şirketin Vodafone’un bazı bölgelerinde yer alan 51 ildeki baz istasyonlarının bakım, onarım ve kurulum hizmetleri ile fiber optik hatlarının bakım ve onarım hizmetleri işi ihalesini kazandığı açıklandı.
KBORU – Şirketin Şanlıurfa DSİ tarafından gerçekleştirilen, Viranşehir Pompaj Sulaması 2. Kademe İkmal İnşaatı Yapım İşi Kapsamında HDPE 100 Boruların Temini konulu ihaleye katılarak 20,7 milyon TL ile en avantajlı teklifi verdiği açıklandı.
KGYO – İstanbul Sarıyer’deki 9.034 m2‘lik arsanın %15 payına sahip malikleri ile %50 geliştirici %50 malikler olmak üzere Kat Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi yapılmasına karar verildiği açıklandı.
MARBL – 100 milyar TL sermayeli Turer Madencilik’in kurulmasına karar verildiği açıklandı.
MSGYO – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 200 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
QNBFL – 126 gün vadeli tutarında 100 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
PNSUT – 350 gün vadeli 150 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
PENTA – Şirketin 2023 yılında Dell markası için göstermiş olduğu performans ile 2023 Yılının En Yaygın Distribütörü ödülünü kazandığı açıklandı.
PEKGY – Hasan Peker’in şirket sermayesinde sahibi olduğu 33.000.000 adet payın pay başına 7,40 TL’den bir PYŞ’ye satılması için Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedür’ü kapsamında satış işleminin bugün gerçekleşeceği açıklandı.
RNPOL – Pay geri alım programının tamamlandığı açıklandı.
SAYAS – Fabrika binasının ve taşınma sürecinin Temmuz ayı sonuna kadar tamamlanmasının planlandığı açıklandı.
SODSN – Mehmet Vamık Kural tarafından 150.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
SOKM – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Future Teknoloji’nin şirkete devredilmesi için kolaylaştırılmış usulde birleştirilmesinin planlandığı açıklandı.
TAVHL – Şirketin 2024’te hizmet verilen yolcu sayısının 2023’ün %19 üstünde hizmet verilen dış hat yolcu sayısının ise 2023’ün %23 üzerinde gerçekleştiği açıklandı.
TEKTU – VBTS kapsamında şirket paylarına 12 Temmuz’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.
ULKER – Şirketin paylarının %100’üne sahip olduğu Önem Gıda ile Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme yöntemiyle birleşmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
VRGYO – Emre Fırat tarafından 6.150.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
VRGYO – Sevda Fırat tarafından 6.150.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

Kaynak İnfo Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.