Şirket haberleri

ALKLC – Şirket payları 4 Haziran’da Borsa’da işlem görmeye başlayacak.

Şirket haberleri
Yayınlama: 03.06.2024
4
A+
A-

ALKLC – Şirket payları 4 Haziran'da Borsa'da işlem görmeye başlayacak.
AKYHO & PRZMA – VBTS kapsamında şirket paylarına 2 Temmuz’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.
A1CAP – 2,5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
AKBNK – Nazmiye Sevda Sabancı tarafından 14.560.904 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı
AKBNK – Serra Sabancı tarafından 31.230.968 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı
AKSEN – KKTC Kalecik Kombine Çevrim Akaryakıt Santrali için daha önce imzalanan sözleşme kapsamında devreye alınması planlanan 35 MW ek kapasitenin kalan 17,5 MW'lık kısmının devreye alındığı ve santralin kurulu gücünün 188 MW'a ulaştığı açıklandı.
AHGAZ – Şirketin %51 (ENERY’nın %49) oranında pay sahibi olduğu A Doğal Gaz ve Elektrik’in bağlı ortaklıkları olan ve lisans alma yükümlülüklerini yerine getiren Marmara Yalova Gaz Dağıtım ile Marmara Çorlu Gaz Dağıtım’a EPDK tarafından 30 yıl süreli doğal gaz dağıtım lisansı verildiğinin şirkete bildirildiği açıklandı.
BALAT – Şirketin yeni makine siparişi için Pyramid Precision Engineering  firmasına beşinci ödeme tutarı olarak 18.000 euroluk ödemede bulunduğu açıklandı.
BALAT – Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen fonun ortaklara borçlar hesabının kapatılmasında, yeni makine siparişinde ve işletme sermayesinde kullanıldığı açıklandı.
CUSAN – Şirket bağlı ortaklığı Çuhadaroğlu Alüminyum’ün ABD'de yerleşik Aluminum Profile Systems LLC ile yüklenici sözleşmesi imzaladığı açıklandı.
EREGL – Yurt dışında 1 milyar dolara kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
EPLAS – Şirketin üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik bazı yatırım projelerinin 3 yıllık teşvik belgesine bağlanması sonrasında Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında makina ve teçhizata yapılan yatırımların 43,2 milyon TL’ye, leasing kapsamında yapılan makina ve teçhizata ilişkin yatırımlarla birlikte toplam yatırım tutarının 52,1 milyon TL’ye ulaştığı açıklandı.
FRIGO – Sermaye artırımından elde edilen fonun 39,3 milyon TL’sinin işletme sermayesinin güçlendirilmesinde kullanıldığı açıklandı.
FENER – Futbol A takım teknik direktörlüğü için Jose Mourinho ile görüşmelere başlandığı açıklandı.
GESAN – Şirketin Antalya Tav Sera ile Antalya Havalimanı Genişleme Ve İyileştirme İşi Projesi Terminal 4 & CIP Binaları Elektrik & IT İşleri için toplam 3,2 milyon euro ve 59,5 milyon TL bedelle sözleşme imzalandığı açıklandı.
GLRYH – Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen fonun KARYE yatırımlarının finansmanında ve yeni iştirak yatırımlarının finansmanında kullanılmasının planlandığı açıklandı.
GMTAS – Kayıtlı sermaye sistemine geçişin Genel Kurul’da onaylandığı açıklandı.
HEDEF – SPK tarafından Hedef Yatırım Bankası'na halka arza aracılık hizmetlerinde bulunmasına izin verildiği açıklandı.
INGRM – Şirketin 2023 yılında Veeam kanalında göstermiş olduğu performansı ile Veeam ProPartner Summit Turkey 2024 etkinliğinde yılın distribütörü ödülünü kazandığı açıklandı.
KCHOL – Yapı Kredi’de sahip olunan payların satışına yönelik ön görüşmelerde bir sonuca ulaşılamadığı için görüşmelerin sonlandırılmasına karar verildiği açıklandı.
KRVGD – Şirketin Manisa’da 25 MW kapasiteli güneş enerji santrali yatırımı kapsamında santralin 12,5 MW gücündeki kısmının devreye alındığının ve elektrik üretimine başlandığının şirkete bildirildiği açıklandı.
KGYO – Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen fonun %15 – 30’unun potansiyel ve devam etmekte olan projelerin yatırım ve finansman harcamalarında, %70 – 85’ ilişkili taraf şirket satın alımlarında kullanılmasına veya taşınmazların satın alınmasında kullanılmasının planlandığı açıklandı.
KONTR – Şirket ile Milliy Elektr Tarmoqlari arasında enerji depolama sistemi projelerinin yapımını ve finansmanını içeren 125 milyon dolar bedelli çerçeve anlaşması imzalandığı açıklandı.
KZBGY – Şirket tarafından basında yer alan Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin inşaatı ile ilgili haberlere ilişkin, belediye tarafından bir denetim yapıldığı ve kamuya açıklanması gereken nitelikte bir gelişme bulunmadığı açıklandı.
MRSHL – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 20 milyon TL’den 50 milyon TL’ye yükseltilmesinin tescil edildiği açıklandı.
MARKA – Şirketin tahsisli olarak satılacak paylarına ilişkin ihraç belgesinin onaylanması talebini SPK tarafından olumsuz karşılandığı açıklandı.
OSTIM – Şirket bağlı ortaklığı Meksis Mekanik’e tahsis edilen 40 milyon TL limitli banka kredisi için Şirketin her iki pay sahibi tarafından 50 milyon TL tutarında kefalet verildiği açıklandı.
QNBFB – Banka tarafından Enpara Bank'ın faaliyet izni başvurusu kapsamında BDDK nezdindeki denetim çalışmalarının devam ettiği açıklandı.
PGSUS – Reaturs’te yer alan habere göre şirketin, 2029'dan sonra teslim edilecek yeni uçak siparişi için çalışmalara yakında başlayacağı açıklandı.
PRKME – Şirket bağlı ortaklığı Konya Ilgın ile Eti Soda arasında 1 yıl süreli yeni bir kömür alım – satım sözleşmesi imzalandığı açıklandı.
PEGYO – Sümerpark AVM’deki 48 m2 büyüklüğündeki mağazanın 10 yıllığına kiraya verildiği açıklandı.
PAMEL – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Şişli Enerji’nin sermayesinin 8,8 milyon TL’den 44,1 milyon TL’ye yükseltildiği açıklandı.
REEDR – Halka arzdan elde edilen fonun 361,6 milyon TL’sinin işletme sermayesinin güçlendirilmesinde, 150,6 milyon TL’sinin tesis, makine ve cihaz yatırım kapasite artışında, 39,4 milyon TL’sinin ise Ar – Ge ve Ür – Ge çalışmalarında kullanıldığı açıklandı.
SKYLP – İdeal Data'nın Fintables'da sahip olduğu paylardan %5’inin 12,5 milyon TL’ye satıldığı, devir sonrası İdeal Data’nın Fintables’taki payının %25 olduğu açıklandı.
SANFM – Sincan Şubesinin kapatıldığı açıklandı.
TAVHL – Almatı Havalimanı yeni dış hatlar terminalinin inşaatının tamamlanarak terminal binasının hizmete açıldığı,  yeni terminalin açılışı ve eski terminalin iç hatlara dönüştürülmesi ile birlikte havalimanının yolcu kapasitesi yıllık 7 milyondan 14 milyon yolcunun üstüne çıkmasının beklendiği açıklandı.
TCELL – SEC’in, ABD'de halka açık şirketlere, üretim süreçlerinde ihtilaflı madenlerin kullanımı ve bu madenlerin kaynağının Kongo ve çevre ülkeleri olup olmadığına ilişkin açıklama yapma yükümlülüğü kapsamında, şirketin SEC’e açıklama yaptığı ve gerekli görülen ihtilaflı madenlerin Kongo ve çevresindeki ülkelerden gelmiş olabileceğine dair bir nedeni olmadığını belirlediği açıklandı.
TKFEN – 1 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
TLMAN – Albayrak Turizm’in sahip olduğu 6halka kapalı 6.400.00 adet TLMAN payı ve Ereğli Tekstil’in sahip olduğu halka kapalı 814.000 adet TLMAN payı üzerindeki Denizbank rehninin kaldırıldığı açıklandı.
TMPOL – Şirketin GES Bağlantı Hattı işinin geçici kabul sürecinin Kayseri Ve Civarı Elektrik Tük tarafından başlatıldığı ve inşaat çalışmalarının devam ettiği açıklandı.
TUPRS – Şirketin İzmit Rafinerisi Fuel Oil Dönüşüm Tesisi periyodik bakımının tamamlanarak, ünitelerin kademeli olarak devreye alındığı açıklandı.
UZERB – Borsa tarafından şirket paylarına 2 Temmuz’a kadar depo şartı tedbiri getirildi.
UZERB – Şirket unvanı ve esas sözleşme değişliğinin SPK tarafından uygun görülüğü, aytılma hakkı kullanım fiyatının 243,70 TL olarak belirlendiği açıklandı.
VANGD – SPK karar organının kararı çerçevesinde şirkete ödenecek 5,1 milyon TL’nin 12 ay eşit taksitle ödenmesi için Metro Portföy Yönetimi ile protokol imzalandığı açıklandı.
VERUS – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Galata Altın İşletmeleri’nin sermayesinin 20 milyon TL’den 50 milyon TL’ye yükseltildiği açıklandı.
YBTAS – Şirketin 24 Mayıs’ta Yozgat çimento fabrikasında meydana gelen yangın nedeniyle ara verilen üretim faaliyetlerinin tekrar başladığı açıklandı.
YYLGD – Halka arzdan elde edilen fonun 220,3 milyon TL’sinin yatırım finansmanında, 250 milyon TL’sinin işletme sermayesinin güçlendirilmesinde kullanıldığı açıklandı.
ZRGYO – 4 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.