Şirket haberleri

HOROZ – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün toplanacak.

Şirket haberleri
Yayınlama: 31.05.2024
3
A+
A-

HOROZ – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün toplanacak.
YIGIT – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün toplanacak.
ANSGR – Şirketin Orta Anadolu Bölge Müdürlüğü’nün 3 Haziran itibariyle faaliyetlerine başlayacağı açıklandı.
A1CAP – 2,5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.
ATAGY – Şirketin portföyünde bulunan Tekirdağ’daki taşınmazın niteliğinin cins tahsisi ile arsa niteliğinden işyeri niteliğine dönüştürüldüğü açıklandı.
BARMA – Şirketin Konya Ereğli OSB’de yatırımı devam eden Kağıt Fabrikası üretim tesisindeki ihtiyaç nedeniyle personel sayısının 84 kişi artışla 896’ya yükseldiği açıklandı.
BRISA – 725 gün vadeli 1 milyar TL tutarında tahvil ihraç edildi.
BRISA – 5 milyar TL’ye kadar kira sertifikası ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.
BRKVY – Şirketin Denizbank tarafından gerçekleştirilen tahsili gecikmiş alacak satışında toplam 211,8 milyon TL anaparaya sahip 1 bireysel nitelikli ve 51,1 milyon TL anaparaya sahip 1 tarım nitelikli portföylerin ihalesini en yüksek teklifi vererek kazandığı açıklandı.
BRKVY – VBTS kapsamında şirket paylarına 28 Haziran’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.
CUSAN – Şirket paylarının geri alınması kapsamında ayrılan fon tutarının 19 milyon TL’den 30 milyon TL’ye güncellendiği açıklandı.
COSMO – Şirket bağlı ortaklığı Cosmos Mühendislik’in yurt dışında bir şirket ile 636.381 euro bedelli sözleşme imzaladığı açıklandı.
EBEBK – Şirket tarafından Uşak’ta Lojistik Depo yatırımı yapılmak üzere 84.049 m2’lik arsa yatırımı yapılmasına karar verildiği ve ödemesinin yapıldığı açıklandı.
EGEPO – Hastane bünyesinde Ağız ve Diş Sağlığı bölümünün faaliyete başladığı açıklandı.
GESAN – Şirketin Vangölü Elektrik Dağıtım tarafından gerçekleştirilen Şönt Reaktör Tesisi Yapım İşi ihalesine katıldığı ve 65,5 milyon TL’lik teklifle ihalede 1. olduğu açıklandı.
HUNER – Şirketin bağlı ortaklığı Aks İşletme Yönetimi ve Danışmanlık ile Yapı Kredi arasında önceden imzalanan 350 milyon TL Genel Kredi ve Teminat Sözleşmesine istinaden şirketin, bağlı ortaklığı lehine kredi limiti kadar garantör olmasına ve Yapı Kredi ile sözleşme imzalanmasına karar verildiği açıklandı.
ISCTR – Bankanın takipteki krediler portföyünün 1,8 milyar TL tutarındaki kısmını oluşturan alacakların 773,7 milyon TL’lik satış bedelinin GLCVY, Ortak Varlık, Efes Varlık, ve Sümer Varlık’a devredildiği açıklandı.
ICUGS – Şirket iştiraki Batkon Batarya’nın 3 ayrı elektrik dağıtım şirketinden 8,7 milyon TL’lik yüksek teknoloji ürünü siparişi aldığı açıklandı.
ISGSY – Sportive paylarının %50’sinin Marka Mağazacılık’a 480 milyon TL’ye satılmasına karar verildiği açıklandı.
IHEVA – VBTS kapsamında şirket paylarına 28 Haziran’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, kredili işlem yasağı da 28 Haziran’a kadar uzatıldı.
KUVVA – Şirket aktifinde kayıtlı gayrimenkullerin toplam 19 milyon TL bedelle Hacı Sıtkı Sezal’a satılması kapsamında karar verilmesi ve daha önce KAP’ta duyrulması sonrası Hacı Sıtkı Sezal’ın alıştan vazgeçmesi nedeniyle satış işleminin iptal edildiği açıklandı.
KNFRT – Şirketin bağlı ortaklığı Konfrut AG’nin  Raz Gıda’nın %50’sine 105 milyon TL bedelle ortak olması konusunda sözleşme imzalandığı açıklandı.
MRGYO – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 500 milyon TL’den 5 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
ONCSM – Şirketin bağlı ortaklığı Santek Sağlık Turizm Tekstil’in İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan Anadolu Yakası Sağlık Tesisleri için 1 Aylık Kemoterapi Hizmet Alımı ihalesine katıldığı, ihalenin 7,7 milyon TL bedelle şirketin uhdesinde kaldığı ve sözleşmeye davet mektubunun tebliğ edildiği açıklandı.
PATEK – Şirket bağlı ortaklığı Titra Teknoloji’nin büyümesini finanse etmek üzere 242,8 milyon TL fon yatırımı sağladığı açıklandı.
PEGYO – Şirketin portföyündeki Sumerpark AVM’deki brüt 190 m2 büyüklüğündeki mağaza için HD Restaurant İşletmeleri ile 10 yıllık kira sözleşmesi imzalandığı açıklandı.
SAHOL – Ömer Sabancı tarafından 10.000.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı
SELVA – LRSHO tarafından 2.300.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
SKYMD – 1,0 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
SMRTG – Şirket tarafından daha önce Güneş Plastik Kalıp Sanayi ile 2,6 milyon dolar bedelle Anahtar Teslim Arazi Tipi Öztüketim Güneş Enerji Santrali kurulumu için imzalanan sözleşme kapsamında santrallerin kurulumunun tamamlandığı açıklandı.
TUREX – Şirket ile UPS arasında Personel Taşıma Sözleşmesinin 121,8 milyon TL bedelle yenilendiği açıklandı.
TCELL – 8 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
ULKER – Şirket tarafından 2024 yılında ~85 milyar TL net satış, ~%18,5 FAVÖK marjı beklendiği açıklandı.
YYAPI – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 2,2 milyar TL’den 9 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
YKBNK – 442,5 milyon dolar ve 454,5 milyon Euro olmak üzere 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağlarken, kredinin maliyeti ABD Doları ve Euro cinsinden sırasıyla Sofr+%2,50 ve Euribor+%2,25 olarak açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.