Sigortalılar E-Devlet Üzerinden Ekspertiz Raporlarına Ulaşabilecek

Sigortalı ve hak sahipleri, artık e-Devlet uygulaması üzerinden Trafik ve Kasko sigortası kapsamında araçları için düzenlenen sigorta eksperi raporlarını görüntüleyebilecek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Ahmet Nedim Erdem, bu yeni uygulamanın yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Sigortalılar E-Devlet Üzerinden Ekspertiz Raporlarına Ulaşabilecek
Yayınlama: 24.07.2024
4
A+
A-

Ahmet Nedim Erdem, yazılı açıklamasında, “Dijitalleşme çalışmaları kapsamında daha önce sigortalı ve hak sahiplerinin e-Devlet üzerinden eksper atayabilmelerine yönelik çalışmalar devreye alınmıştı. Bu çalışmanın devamı niteliğinde yeni bir uygulama daha yürürlüğe konuldu. Bu kapsamda, sigortalı ve hak sahipleri e-Devlet uygulaması üzerinden Trafik ve Kasko sigortası kapsamında araçları için düzenlenen sigorta eksperi raporlarını görüntüleyebilmektedir” dedi.

Yeni uygulama ile sigortalıların hak ve menfaatlerinin korunmasına hizmet edilmesi amaçlanırken, eksper ofislerindeki yoğunluğun azaltılmasına da katkı sağlanması bekleniyor. Bu çalışmada emeği geçen Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ve TÜRKSAT yetkililerine teşekkürlerini sunan Erdem, sigortalıların e-Devlet üzerinden ekspertiz raporlarına erişiminin büyük bir kolaylık sağlayacağını belirtti.

Bu yeni dijital hizmet sayesinde, sigortalılar raporlarına hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilecek, bu da sigorta süreçlerinin daha şeffaf ve erişilebilir olmasını sağlayacak.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.