“Sığır Tüberkülozu ile Mücadele Yönetmeliği” yürürlüğe girdi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sığır Tüberkülozu ile Mücadele Yönetmeliği’ne ilişkin açıklama yaptı.

“Sığır Tüberkülozu ile Mücadele Yönetmeliği” yürürlüğe girdi
Yayınlama: 31.05.2024
3
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Sığır Tüberkülozu ile Mücadele Yönetmeliği” ile ari işletmelerdeki test süreçleriyle ilgili düzenlemeleri hayata geçirdiklerini bildirdi.

“Sığır Tüberkülozu ile Mücadele Yönetmeliği” hakkında bilgi veren Yumaklı, şunları söyledi:

“Yeni yönetmelikle ari işletmeye hayvan transferinde; 60 gün bekletilip test yapma kuralı, işletmeden ayrılmadan önceki 30 gün ya da yeni işletmeye geldikten sonraki 30 gün içerisinde yapılması şeklinde yeniden düzenlendi. Yurt dışından gelen hayvanların menşe bölgesinde arilik varsa ülkemizde tekrar test yapılma zorunluluğu ortadan kaldırılarak prosedürün AB standartlarında olması sağlandı. Ari işletmelerde yapılan rutin testlerde pozitiflik tespit edilmesi halinde belirli koşullarda uzun yıllar ari olarak devam eden işletmelerin 4 ayda ariliğini geri kazanmasının önü açıldı. Test kayıtlarının elektronik ortamda hazırlanabilmesi için düzenleme yapılarak sahada çalışan personelin işi kolaylaştırıldı.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.