Sicilya’da süper yat battı: Morgan Stanley Başkanı Jonathan Bloomer kayıplar arasında

Roma, 20 Ağustos (Hibya) – Morgan Stanley International Başkanı Jonathan Bloomer ile İngiliz teknoloji girişimcisi Mike Lynch ve kızı da Sicilya açıklarındaki hortum nedeniyle bir süper yatın batmasının ardından haber alınamayan altı kişi arasında.

Sicilya’da süper yat battı: Morgan Stanley Başkanı Jonathan Bloomer kayıplar arasında
Yayınlama: 20.08.2024
1
A+
A-

Bir İtalyan yetkili, Morgan Stanley International Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Bloomer'ın, İngiliz teknoloji girişimcisi Mike Lynch'i taşıyan yatın şiddetli bir fırtına sırasında Sicilya açıklarında batmasının ardından kaybolanlar arasında olduğunu söyledi.

Sicilya'daki sivil koruma ajansının başkanı Salvatore Cocina, Bloomer ve Clifford Chance'de avukat olan Chris Morvillo'nun kayıp altı kişi arasında olduğunu söyledi. Lynch ve 18 yaşındaki kızı Hannah'dan da Pazartesi günü geç saatlere kadar haber alınamadı.

İtalyan sahil güvenliği tarafından daha önce yapılan açıklamada, 56 metrelik bir yelkenli olan İngiliz bandıralı Bayesian'ın 22 kişiyi taşıdığı ve Pazartesi sabahı erken saatlerde bir hortum tarafından vurulduğunda Porticello limanı yakınlarında kıyıdan hemen açıkta demirlediği belirtildi.

Geminin aşçısı olduğu anlaşılan bir kişinin öldüğü doğrulandı. Sahil güvenlik kayıpların İngiliz, Amerikan ve Kanada uyruklu olduğunu açıkladı.

Aralarında teknenin sahibi olan Lynch'in eşi Angela Bacares ve annesi tarafından kurtarılan bir yaşındaki bir kız çocuğunun da bulunduğu on beş kişi kurtarıldı.

İngiltere teknoloji dünyasının parlayan ışıklarından biri haline gelen yazılım firması Autonomy'nin kurucu ortağı Lynch'i n sözcüsü yorum yapmayı reddetti.

Hayatta kalanlar gezinin Lynch tarafından iş arkadaşları için düzenlendiğini söylediler.

Bir zamanlar İngiltere'nin Bill Gates'i olarak tanımlanan Lynch, yazılım firması Autonomy'nin ABD'li teknoloji şirketi Hewlett-Packard'a 11 milyar dolara satılmasıyla ilgili dolandırıcılık iddialarına karşı son on yılın büyük bölümünü mahkemede adını savunarak geçirdi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.