Seydişehir Su Yumuşatma Tesisi’nde yapım çalışmaları devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Seydişehir’in içme suyu kalitesini artıracak Su Yumuşatma Tesisi’nde yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Seydişehir Su Yumuşatma Tesisi’nde yapım çalışmaları devam ediyor
Yayınlama: 15.08.2024
0
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, Seydişehir Çaltepe mevkisinde yapımı süren Su Yumuşatma Tesisi inşaatında incelemelerde bulundu.

Demir, yer altı sularının sert olması nedeniyle Seydişehir merkezdeki yaşayan vatandaşlardan su kalitesinin iyileştirilmesi yönündeki talepleri değerlendirdiklerini ve bu projeye başladıklarını belirterek, “Bilindiği gibi Seydişehir’e iki türlü içme suyu veriyoruz. Bir bölgeyi Kuğulu Park’tan besliyoruz. Diğer bir bölgeyi de Çaltepe’deki mevcut depolarımızdan, yer altı suyundan besliyoruz” dedi.

Projenin uygulanmasında yüzde 35’lik bir fiziki tamamlama oranına ulaşıldığını ifade eden Demir, yıl sonuna doğru tesisi tamamlamayı ve devreye almayı hedeflediklerini dile getirdi. Demir, “Burada yapmış olduğumuz arıtma tesislerinden elde ettiğimiz suyu 4 mahalle kullanıyor. Bazen su, Kuğulu Park’tan az geldiği zaman da Seydişehir ilçemizin büyük bir kısmına buradan su takviyesi yapıyoruz. Dolayısıyla bu projeyle elde edeceğimiz su, Seydişehir’i besleyen Kuğulu Park’taki su kalitesinin aynısı olacak” cümlelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.