Seyahat ve eğlence hisseleri kayıplara yol açarken Avrupa piyasaları düşüşle kapandı

İstanbul, 29 Mayıs (Hibya) – Yatırımcılar Atlantik’in her iki yakasından gelecek enflasyon verilerini beklerken, Avrupa piyasaları Salı gününü düşüşle kapattı.

Seyahat ve eğlence hisseleri kayıplara yol açarken Avrupa piyasaları düşüşle kapandı
Yayınlama: 29.05.2024
2
A+
A-

Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi yüzde 0,6 düşüşle kapanırken, çoğu sektör ve büyük borsa negatif bölgede yer aldı. Seyahat ve eğlence hisseleri yaklaşık yüzde 2,6 düşüşle kayıplara öncülük etti.

Pazar erişimini genişletmek için stratejik hamleler yapan online gıda perakendecisi Ocado'nun hisseleri, geçen hafta eski İngiltere müşterilerine erişmek için Türk teslimat şirketi Getir ile bir anlaşma yaptığını duyurduktan sonra yaklaşık yüzde 10 artışla Stoxx 600'ün zirvesine yükseldi.

Fransa'nın CAC 40'ı yüzde 0,9 ve Almanya'nın DAX'ı yüzde 0,5 düşüşle büyük borsalar kırmızıda kapandı. İngiltere'nin FTSE 100'ü yüzde 0,7 değer kaybetti.

Salı günkü seans kurumsal kazançlar açısından sakin geçerken, Almanya toptan eşya fiyat verilerini açıkladı. Yatırımcılar, Pazartesi günü iki kilit politika yapıcının ağırlıklarını bu beklentinin arkasına koymasının ardından Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Haziran ayında faiz indirimine gitme ihtimalini değerlendirmeye devam ediyor.

Yorumlar, ECB'nin enflasyon konusunda daha temkinli bir duruş benimseyen Federal Rezerv'in önüne geçebileceği spekülasyonlarına yol açtı. Para politikasındaki bu potansiyel ayrışma piyasa dinamiklerini önemli ölçüde etkileyebilir ve yatırımcıların Cuma günü Euro bölgesinin en son enflasyon verilerini yakından takip etmesini çok önemli hale getirebilir.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.