Senfoni orkestrasından Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde konser

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, orkestra şefi Can Okan yönetiminde ve piyanist Eren Yahşi eşliğinde Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği konser ile büyük beğeni topladı.

Senfoni orkestrasından Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde konser
Yayınlama: 13.10.2024
1
A+
A-

Konser,  H. Berlioz’un Korsan Uvertürü ile başladı. F. Liszt’in Piyano Konçertosu No.2 eseriyle devam etti. Yurt içinde ve yurt dışında birçok ödüle sahip olan piyanist Eren Yahşi ve EBB Senfoni Orkestrası uzun süre alkışlandı. Selam verdikten sonra yeniden sahneye gelen piyanist Eren Yahşi, N. Paganini’nin bestelediği F. Liszt’in piyanoya uyarladığı “La Campanella” eseriyle bis yaptı. İzleyicileri kırmayarak F. Chopin’in Mazurka No.3 Op. 63 eseriyle ikinci bisini yaptıktan sonra, plaket takdimi gerçekleştirildi.

Konserin ikinci bölümü ise değerli orkestra şefi Can Okan yönetiminde F. Mendelssohn’un Senfoni No.5 Op. 107 “Reformasyon” eseri ile devam etti.

Plaket takdimi ve yoğun alkışlarla sonlanan gece, bir sonraki konseri 18 Ekim 2024 Cuma günü saat 20.00’de, şef Gürer Aykal yönetiminde, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde gerçekleştirmek üzere perdelerini kapadı. 

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.