Sendeo ve Ekol Ekspres faaliyetlerinin Kolay Gelsin markasıyla yürütülmesi

Sendeo ve Ekol Ekspres faaliyetlerinin Kolay Gelsin markasıyla yürütülmesi amacıyla iş ortaklığı kurulmasına ilişkin bildirim yapıldı.

Sendeo ve Ekol Ekspres faaliyetlerinin Kolay Gelsin markasıyla yürütülmesi
Yayınlama: 28.06.2024
5
A+
A-

Aygaz A.Ş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklama şöyle:

''11.01.2024 tarihinde kamuya açıklanan, Koç Holding A.Ş ve Aygaz A.Ş'nin birlikte paylarının tamamına sahip oldukları Sendeo Dağıtım Hizmetleri A.Ş ile Ahmet Musul'un paylarının tamamına sahip olduğu Ekol Ekspres Kargo A.Ş (Kolay Gelsin) şirketlerinin faaliyetlerinin, Koç tarafları ve Ahmet Musul'un ilkesel olarak eşit ortaklığı altında 'Kolay Gelsin' markasıyla yürütülmesi konusunda söz konusu açıklamamızda bahsi geçen tüm ön koşullar tamamlanmıştır. 

Bu kapsamda, eşit ortaklık altında faaliyetlere devam amacıyla 28.06.2024 tarihinde, Ahmet Musul ile Koç tarafları arasında, Ahmet Musul tarafından Sendeo sermayesinin yüzde 50'sini temsil eden payların Koç Holding ve Aygaz'dan payları oranında toplam 165 milyon TL bedelle devralınması ve devir işlemini takiben yeni ortaklık yapısında tüm ortakların payları oranında katılımıyla Sendeo'da 330 milyon TL tutarında nakit sermaye artışı yapılmasına ilişkin olarak pay alım satım ve iştirak sözleşmesi, Sendeo ile Ahmet Musul arasında, Kolay Gelsin sermayesini temsil eden payların tamamının Sendeo tarafından Ahmet Musul'dan toplam 330 milyon TL bedelle devralınmasına ilişkin olarak pay alım satım sözleşmesi, Ahmet Musul ile Koç tarafları arasında, Sendeo ve Kolay Gelsin şirketlerinde ortak kontrol esasına göre pay sahiplerinin hak ve yükümlülüklerini düzenleyen pay sahipleri sözleşmesi imzalanmış olup, sözleşmelerde öngörülen tüm kapanış işlemleri ve pay devirleri tamamlanmıştır. Böylece, Koç tarafları ile Ahmet Musul Sendeo'da doğrudan, Kolay Gelsin'de ise dolaylı olarak ortak kontrole sahip olmuşlardır. Pay sahipleri sözleşmesine göre Sendeo payları için imza tarihinden itibaren 3 yıl boyunca mutat istisnalar hariç devir yasağı bulunmaktadır. 

Ayrıca, söz konusu işbirliğinin yürürlüğe girmesiyle, 31.07.2021 tarihinde kamuya açıklanan Sendeo ile McKinsey Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. arasında imzalanan başarı ücretine dayalı uzun vadeli danışmanlık sözleşmesi feshedilerek, 28.06.2024 tarihli yeni bir protokol imzalanmıştır. Protokol çerçevesinde, McKinsey'nin 28.06.2024 tarihine kadar Sendeo'ya vermiş olduğu danışmanlık hizmetleri karşılığında Koç taraflarının Sendeo'daki paylarını 31.07.2028 tarihine kadar Koç topluluğu dışındaki kişilere satmaları veya bu payların halka arz edilmesi halinde, Sendeo tarafından McKinsey'e başarı ücreti ödemesi yapılacaktır. Ayrıca, 30.07.2026 ile 31.07.2028 tarihleri arasında, üçüncü kişilere satış veya halka arz sürecine gidilmeksizin, protokole göre belirlenecek değer üzerinden hesaplanacak başarı ücretini Sendeo'nun ödeme, McKinsey'nin ise talep hakkı bulunmaktadır. Pay alım satım ve iştirak sözleşmesi uyarınca Koç taraflarının, Sendeo tarafından başarı ücretine ilişkin yapılacak tüm ödemeleri tümüyle tazmin etme yükümlülüğü bulunmaktadır.''
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.