Schneider Electric, Sürdürülebilirlik Etki programıyla dünyaya değer katmayı sürdürüyor

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, Sürdürülebilirlik Etki (SSI) programının 2024 yılı ikinci çeyrek dönem sonuçlarını paylaştı.

Schneider Electric, Sürdürülebilirlik Etki programıyla dünyaya değer katmayı sürdürüyor
Yayınlama: 05.08.2024
3
A+
A-

Bu program ile şirket, tüm evresel, sosyal ve yönetişim (ESG) boyutlarını kapsayan altı uzun vadeli taahhüdü ve 2021–2025 dönemi küresel sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında gelişimini ölçüyor.

Schneider Electric, geçen ay TIME ve Statista tarafından hazırlanan “2024 için Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri” listesinde üst sıralarda yer alarak sürdürülebilirlik etkisine verdiği stratejik önemi bir kez daha vurguladı. Bu takdir, Schneider Electric'in iklim hedefleri belirleme konusundaki liderliğine, müşterilerinin enerji verimliliğine ve emisyonlarını azaltmalarına yardımcı olma konusundaki uzmanlığına dikkat çekmektedir.

Schneider Electric Sürdürülebilir Gelişimden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Xavier Denoly; “TIME'ın en sürdürülebilir şirketler listesinde zirveye ulaşmak, değer zincirlerini karbonsuzlaştırmak ve iş modellerini geliştirmek için ne kadar özveri gerektiğini doğruluyor. 2025 sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmamıza bir buçuk yıl kala, Schneider'in dönüştürücü küresel ve yerel girişimlerinin her biri, başarılarımızı istikrarlı ve bilinçli bir şekilde geliştirmemize ve uzun süreli etki için çalışmamıza yardımcı oluyor” dedi.

Schneider Electric ikinci çeyrekte bu alanlarda başarılarını sürdürmeye devam etti:

İklim eylemi: Enerji tasarrufu sağlayan ürünler, yazılımlar ve hizmetler sayesinde müşteriler için tasarruf edilen ve önlenen karbon emisyonlarının raporlanmasında 600 milyon ton bariyerini aşmak. Schneider Electric her çeyrekte istikrarlı bir ilerleme kaydetmeye devam ediyor ve 2025 yılına kadar müşterilerinin 800 milyon ton CO2 emisyonundan tasarruf etmesine ve kaçınmasına yardımcı olma hedefine ulaşma yolunda ilerliyor. Tedarikçilerin karbondan arındırılmasını hızlandırma ve kapsam 3 emisyonlarıyla mücadele etme çabaları da geçen yıl %19 iken bu çeyrekte %33'e ulaşan etkileyici bir ilerlemeyle ödüllendirildi. Schneider Electric'in Sıfır Karbon Projesi, stratejik tedarikçileri temiz enerjiye geçmeye teşvik ederek onları çözüm sağlayıcılarla eşleştirmenin yanı sıra yerinde destek, yenilenebilir enerji piyasası analizi ve uzman eğitimi sunuyor.

Schneider Electric’in 2025 yılı sonuna kadar 1 milyon kişiye enerji yönetimi becerileri kazandırma hedefini karşılamak için tüm nesilleri güçlendirmek ve öğrenme ve gelişim fırsatları sağlamak. STK'larla kapsamlı bir şekilde çalışarak ve çalışanları gönüllü olarak teşvik ederek, dünya çapında 682.000 kişi bu eğitim ve girişimcilik fırsatlarından yararlandı. Yakın zamanda Schneider Electric Vakfı, Senegal'deki INCO ile “Enerji Dönüşümüne Girin” dijital öğrenme programında ortaklık kurdu.

Çeyrek sonunda, Schneider Electric SSI skoru, 2024’ün ikinci çeyreğinde 10 üzerinden 6.78’e ulaştı. Yıl sonu hedefleri olan 7.40 puana doğru ulaşma yolunda ilerledi. Schneider'in Sürdürülebilirlik Etkisi programının Q2 2024 raporunda ilerleme tablosu da dahil olmak üzere daha fazla ayrıntı bulabilirsiniz

İkinci çeyrekte sürdürülebilirlik alanında öne çıkan öbür önemli gelişmeler:

Şeffaflık Ödülleri 2024'te En İyi Evrensel Kayıt Belgesi ödülüne layık görüldü.

Tüm çalışanlara değer verilmesini ve adil bir şekilde ücretlendirilmesini sağladığı için Fair Wage Network tarafından ikinci kez Living Wage sertifikası ile ödüllendirildi.

Gartner'ın Tedarik Zinciri Top 25 listesinde 1. sırada yer aldı.

Schneider Home çözümü, Green Builder tarafından 2024 Yılının Sürdürülebilir Ürünü olarak kabul edildi.

Şebekeye erişimi olmayan topluluklar için Villaya Flex kırsal elektrifikasyon ve temiz güç sisteminin lansmanı yapıldı.

İlgili kaynaklar:  

Schneider Electric Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG):

Sürdürülebilirlik raporları sayfası

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Sürdürülebilirlik Bilgilendirme Panosu

Schneider Electric Hakkında

Schneider’in amacı herkesin enerji ve kaynaklardan en iyi şekilde faydalanmasına yardımcı olmak, süreçleri ve sürdürülebilirliği ilişkilendirerek etki yaratmaktır. Schneider Electric'te biz buna Life Is On diyoruz.

Misyonumuz, Sürdürülebilirlik ve Verimlilikte güvenilir iş ortağınız olmaktır.

Elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleşme alanlarındaki dünya lideri uzmanlığımızı akıllı endüstrilere, dayanıklı altyapılara, geleceğe dönük veri merkezlerine, akıllı binalara ve yapılara taşıyan küresel bir endüstriyel teknoloji lideriyiz. Uzmanlığımızla desteklenmiş bağlantılı ürünler, otomasyon, yazılım ve hizmetlerle entegre, uçtan uca yaşam döngüsüne sahip  yapay zeka destekli Endüstriyel IoT çözümleri sunarak, müşterilerimiz için karlı büyüme sağlamak üzere dijital ikizler sağlıyoruz.

Müşterilerimizin ve paydaşlarımızın yanında, 100'den fazla ülkede faaliyet gösteren 150.000 çalışanımız ve bir milyondan fazla iş ortağımızdan oluşan ekosistemimiz ile insan değerlerine odaklı bir şirketiz. Herkes için sürdürülebilir bir gelecek inşa etme amacımızın rehberliğinde yaptığımız her işte, çeşitliliği ve kapsayıcılığı benimsiyoruz.

www.se.com/tr/tr/


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.