Sayın: TÜİK enflasyonu gerçekte olduğundan daha düşük göstermeye devam ediyor

Afyonkarahisar, 5 Temmuz (Hibya) – Genel Sağlık-İş Afyonkarahisar İl Temsilcisi İsmail Sayın, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon oranlarını ve buna göre belirlenen maaş artış zamlarını kabul etmediklerini söyledi.

Sayın: TÜİK enflasyonu gerçekte olduğundan daha düşük göstermeye devam ediyor
Yayınlama: 05.07.2024
0
A+
A-

Genel Sağlık-İş Afyonkarahisar İl Temsilcisi İsmail Sayın, gerçekleştirdiği basın açıklamasında ülkedeki ekonomik krizin koşullarının günden güne ağırlaştığını ifade ederek, “TÜİK enflasyonu gerçekte olduğundan daha düşük göstermeye devam etmektedir. Acı gerçek ise tepeden söylenen yalanlarla bastırılmaya çalışılmaktadır. İktidar ve TÜİK eliyle milyonların boğazı sıkılmakta adeta nefessiz bırakılmaktadır.” dedi.

Açıklanan oranlarla tüm halkın enflasyona yenik düştüğünü dile getiren Sayın, “Bir kez daha aynı tablo yaşanmış kamu çalışanları ve milyonlarca çalışan enflasyona ezdirilmiştir. Kamu emekçilerinin sorunlarının yüzdelik ve ek zamlarla çözülmesi mümkün değildir. Çünkü maaşlar market kasasında eridiği gibi ev kirasına karşılamakta yetersiz kalmaktadır.” diye konuştu.

Sayın: TÜİK enflasyonu gerçekte olduğundan daha düşük göstermeye devam ediyor

İsmail Sayın, siyasi iktidara seslenerek,  Memur ve memur emeklisi her geçen gün yüksek enflasyon karşısında ezilmekte en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz duruma getirilmiştir.  Kamu çalışanlarına zam olarak sunulan, altı aylık enflasyon farkının zam olmadığını haykırıyoruz. TÜİK'in uydurulmuş enflasyon oranlarını ve buna göre belirlenen maaş artış zamlarını kabul etmiyoruz. “ ifadelerini kullandı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.