Şanlıurfa’nın gastronomi alanındaki gelişimiyle ilgili toplantı yapıldı

Şanlıurfa, 15 Ağustos (Hibya) – Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında şehrin gastronomi alanında geliştirilmesi amacıyla toplantı gerçekleştirildi.

Şanlıurfa’nın gastronomi alanındaki gelişimiyle ilgili toplantı yapıldı
Yayınlama: 15.08.2024
0
A+
A-

Şanlıurfa’nın gastronomi alanında geliştirilmesi amacıyla Vali Hasan Şıldak başkanlığında toplantı düzenlendi. Vali Şıldak’ın geçen haftalarda müjdesini verdiği Şanlıurfa mutfağının dünyaya açılması yönündeki çalışmanın hazırlıkları sürüyor.

Valilik toplantı salonunda konu ile ilgili yapılan buluşmaya Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Kurucusu ve Genel Başkanı, Türk Mutfak Sanatları Uzmanı Şef Ramazan Bingöl de katılım sağlarken gastronomi ile ilgili yapılacak çalışmalar değerlendirdi.

Vali Şıldak, çalışma ile ilgili Şanlıurfalı Şef Ramazan Bingöl’ün bu alanda çok verimli çalışmaları olduğunu belirterek, Şanlıurfa tanıtımına yönelik katkılarından dolayı Bingöl’e teşekkür etti.

Bingöl ise “Şanlıurfa mutfağında devrim niteliğinde bir çalışma başlıyor. Zengin damak tadı ve lezzet şölenini tüm Dünya’ya duyurmaya ve tanıtmaya kararlıyız. Burada Vali beyin büyük emekleri var. Bir Şanlıurfalı olarak kendisine bu yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.