Şanlıurfa’da sulama sezonu devam ediyor

Şanlıurfa, 30 Mayıs (Hibya) – Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Şanlıurfa‘da 17 Nisan’da başlayan sulama sezonunda toplam 3 milyon 643 bin 410 dekar tarım arazisinin sulanacağını açıkladı.

Şanlıurfa’da sulama sezonu devam ediyor
Yayınlama: 30.05.2024
3
A+
A-

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, müdürlüğün ülkenin su kaynaklarının korunması, yönetilmesi, geliştirilmesi ve gelecek nesillere eksiksiz olarak aktarılması maksadıyla projeler üreten Türkiye’nin en büyük yatırımcı kuruluşlarından biri olduğunu söyledi.

Müdürlük olarak modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarını ifade eden Balta, “Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor.” dedi.

Şanlıurfa’da sulama sezonu devam ediyor

Balta, Şanlıurfa’da 17 Nisan’da başlayan sulama sezonunda toplam 3 milyon 643 bin 410 dekar tarım arazisinin sulanacağını belirterek, yapılacak sulu tarım ile birlikte 2024 yılı birim fiyatlarıyla ülke ekonomisine 21 milyar 860 milyon 460 bin TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini dile getirdi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.