Şanlıurfa’da Sağlıklı Hayat Merkezleri vatandaşlara ücretsiz hizmet veriyor

Şanlıurfa, 5 Temmuz (Hibya) – Şanlıurfa’daki Sağlıklı Hayat Merkezleri’nde (SHM) vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet veriliyor.

Şanlıurfa’da Sağlıklı Hayat Merkezleri vatandaşlara ücretsiz hizmet veriyor
Yayınlama: 05.07.2024
3
A+
A-

Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM); sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla kuruldu. SHM’ler, toplum sağlığı merkezine bağlı ek hizmet birimi olarak faaliyet gösteriyor.

Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi sorumlu hekimi Nidal Sapmaz, “İlimiz Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri bünyesinde Bakanlığımızın benimsemiş olduğu hastalığa değil sağlığa yatırım yapma anlayışıyla Şanlıurfa'da hizmet veren Eyyübiye, Haliliye 1 Nolu, Bamyasuyu, Akçakale ve Viranşehir olmak üzere toplamda 5 adet sağlıklı hayat merkezimizde vatandaşlarımıza mesai saatleri içerisinde ücretsiz bir şekilde hizmet vermekteyiz.” dedi.

Sapmaz, toplum sağlığına katkı sağlayan Sağlıklı Hayat Merkezleri’ne tüm vatandaşları davet etti.

Sağlıklı Hayat Merkezlerinde; risk faktörleriyle mücadele, beslenme danışmanlığı, psiko-sosyal danışmanlık, ağız ve diş sağlığı, enjeksiyon hizmetleri, kadın ve üreme sağlığı, okul sağlığı, kanser erken teşhis ve tarama ve eğitim, sigara bırakma danışmanlığı, uyuşturucu kullanan kişi ve yakını için danışmanlık, enfeksiyon hastalıklarının kontrolü, bulaşıcı olmayan hastalıkların yönetimi ve gereksinimlere göre bakanlık tarafından belirlenecek diğer hizmetler bütüncül bir anlayışla, ilgili mevzuatlar doğrultusunda sunuluyor.      


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.