Şanlıurfa’da Asayiş ve Güvenlik Basın Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Şanlıurfa, 5 Ağustos (Hibya) – Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Ağustos Ayı Asayiş ve Güvenlik Basın Bilgilendirme Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Şanlıurfa’da Asayiş ve Güvenlik Basın Bilgilendirme Toplantısı yapıldı
Yayınlama: 06.08.2024
2
A+
A-

Şanlıurfa Valisi Şıldak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi. İki aylık periyotlarla düzenlenen Asayiş ve Güvenlik Basın Bilgilendirme Toplantısı'nın ağustos ayı buluşmasında verileri kamuoyuyla paylaşan Vali Şıldak, ilk olarak rahatsızlığı sonucu tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Şanlıurfalı Gazeteci Fatma Kırmızı ile önceki hafta yaşanan kaza sonucu yaşamlarını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi.

Vali Şıldak, ardından trafik kazası verilerini paylaştı. Sıklaştırılan denetimler ve tüm uyarılara rağmen trafik kazasında istenilen asgari düzeye bir türlü gelinemediğini belirten Vali Şıldak, son 3 ayda bin 952 kazanın yaşandığını ve bu kazalarda 31 kişinin yaşamını yitirdiğini, bin 807 kişinin ise yaralandığını belirtti.

İl merkezi ve kırsalda devam eden denetimlerin olası kazalar öncesi caydırıcılık amacıyla yapıldığının altını çizen Vali Şıldak, “Her trafik kazasında derinden üzüntü yaşıyoruz. Maalesef kazaların çok büyük bir bölümü sürücülerin kurallara uymamasından kaynaklanıyor. Bizler her ne kadar polis ve jandarmamız bünyesinde denetimleri sıklaştırsak da asıl unsur burada vatandaşın kendisi oluyor. Bu tür acıların yaşanmamasını diliyor ve bir kez daha sürücülerimize trafik kurallarına uyulması yönünde çağrıda bulunuyoruz. Yine bununla birlikte özellikle yaz aylarında vatandaşlarımızın da hassasiyetini ön planda tutarak motosikletlere yönelik denetimlerimizi artırdık. Toplamda 108 bin 141 araca cezai işlem uygulanırken, 4 bin 976 araç ise trafikten men edilmiştir. Tüm bu denetimler kazaların en asgari düzeye indirgenmesi ve ölü ve yaralı sayılarının aşağıya çekilmesi içindir. Bunun için de toplumsal duyarlılık ve bilince ihtiyacımız olduğunu bir kez daha duyurmak istiyoruz” diye konuştu.

Suda Boğulma verilerini de kamuoyuyla paylaşan Vali Şıldak, önceki hafta yayımlanan Genel Emir doğrultusunda denetimlerin en üst düzeye çekildiğini açıkladı. Yasaklı Sularda yüzülmemesi konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Vali Şıldak, “Polisimiz ve Jandarmamız ilimiz genelinde suda boğulma vakalarının önüne geçebilmek amacıyla yüzülmesi yasak bölgelerde çok sıkı denetim içerisinde. Burada kurallara uyulmaması durumunda Kabahatler Kanununca cezai işlem uygulanıyor. Bizler kesinlikle ceza yazma taraftarı değiliz. Bizim için her zaman öncelikli olan vatandaşımızın can güvenliğidir. Vatandaşlarımızın da bizleri anlayacağını ve kurallara riayet etmelerini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali Şıldak, geçen yıl 42 vatandaşın tehlikeli sularda yüzmesi sonucu yaşamını yitirdiğini, bu yılın ilk 7 aylık periyodu içerisinde ise 31 olayda 25 kişinin hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.

Vali Şıldak, Türkiye fıstık üretiminin yüzde 45’inin karşılandığı Şanlıurfa’da üreticilerden gelen talepler doğrultusunda bu yıl denetimlerin arttırıldığına da yer verdi. Genel Emir doğrultusunda fıstık hırsızlığının önüne geçmek, üretici kaybının yaşanmasını önlemek adına bir dizi kararlar aldıklarını dile getiren Vali Şıldak, “Bu yıl özellikle Fıstık Kayıt Sistemi geliştirdik. Bu sistem olası hırsızlıkları caydırmak için son derece verimli oldu. Şu ana kadar da fıstık hırsızlığında 8 vaka yaşadık ve bunların tümü aydınlatıldı. Failleri yakalanarak adalete teslim edildi. Olası olayların önümüzdeki hasat sezonu içerisinde tekrarlanmaması için özellikle jandarmamız sıkı denetim içerisinde ve gece gündüz demeden sahada uygulamalarını sürdürüyorlar” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa il genelinde uyuşturucu kullanımı ve satışı ile ilgili jandarma ve polisin yoğun çalışmalarına devam ettiğinin altını çizen Vali Şıldak, bu konuda vatandaşların da duyarlılığını istedi.

Güvenlik güçlerinin sahada uygulamalarının yanı sıra Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum projesi ile bağımlı gençleri tekrardan topluma kazandırmaya devam ettiklerini ifade eden Vali Şıldak, “Son bir yıl içerisinde yani 1 Ağustos 2023 tarihinden bugüne kadar uyuşturucu madde satışı yaptığı için tutuklanan kişi sayısı 795. Bunların 647’si hala cezaevlerinde. Bu konuda Polisimiz ve Jandarmamız son derece hassasiyet gösteriyor. Bu konuda Polisimize ve Jandarmamıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın da bireysel olarak bu mücadeleye destek sunmalarını, olası olaylarda 112’ye bildirimde bulunmalarını istiyoruz. Tüm bu hususları bir araya getirirsek, Şanlıurfa’mızda huzurun ve güvenin tam olarak hâkim kılınması için yoğun çalışma içerisindeyiz ve bu çalışmamız hiçbir aksaklığa mahal vermeden sürecektir” açıklamasında bulundu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.