Şanlıurfa Valisi Şıldak, Sefertepe ve Karahantepe’yi ziyaret etti

Şanlıurfa, 18 Ağustos (Hibya) – Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Taş Tepeler Projesi kapsamında kazı çalışmalarının sürdüğü Sefertepe ve Karahantepe’yi ziyaret ederek arkeolojik kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa Valisi Şıldak, Sefertepe ve Karahantepe’yi ziyaret etti
Yayınlama: 18.08.2024
3
A+
A-

Vali Hasan Şıldak, hafta sonu programında Taş Tepeler Projesi kapsamında yer alan Sefertepe ve Karahantepe’yi ziyaret etti.

Vali Şıldak, alanda incelemelerde bulunarak bölgedeki çalışmaların heyecan verici olduğunu belirtti. Kazılar devam ettikçe önemli unsurlar keşfedildiğinin altını çizen Vali Şıldak, bölgenin Türkiye’de şimdiye kadar gerçekleşen en büyük arkeoloji projesi olduğuna vurgu yaptı.

Kazı alanı ekibinin son derece hassas bir çalışma yürüttüğünü de sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile Türk Hava Yollarının destekleriyle toplam 10 alanda kazı çalışmasına ev sahipliği yapan Taş Tepeler Projesi, tecrübeli ve istekli ekibiyle dünya tarihine ışık tutan yeni gelişmeleri ortaya koymaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’nın arkeolojik açıdan zengin bir kent olduğunu ve bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Hasan Şıldak, çalışmaları Valilik olarak yakından takip edin desteklediklerini belirtti. Bizzat yerinde inceledi kazı çalışmalarını hassas bir şekilde sürdüren kazı ekibine ve kazı çalışmalarına destek sunan herkese teşekkür etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.