Şanlıurfa Valisi Şıldak, fıstık hasadına katıldı

Şanlıurfa, 14 Eylül (Hibya) – Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Karaköprü ilçesinde yer alan Esemkulu Mahallesinde fıstık hasadına katıldı.

Şanlıurfa Valisi Şıldak, fıstık hasadına katıldı
Yayınlama: 14.09.2024
2
A+
A-

Karaköprü ilçesine bağlı Kırsal Esemkulu Mahallesine giden Vali Hasan Şıldak, fıstık bahçesinde üreticileri ziyaret etti. Eşi Fatma Nur Şıldak’ın da katıldığı ziyarette Vali Şıldak, bahçedeki işçilerle sohbet ederek çalışmalara eşlik etti.

Ziyaretin ardından bir değerlendirme yapan Vali Şıldak, asırlık fıstık ağaçlarının tescillenme çalışmalarına öncülük edeceklerini ifade etti. Amaçlarının Şanlıurfa değerlerine sahip çıkmak olduğunu kaydeden Vali Şıldak, “Şanlıurfa değerlerini tarihi ve doğa güzellikleri ile sınırlı tutmuyor, ilimizi temsil eden fıstık ürünü gibi konularda da tescil çalışmalarımızı geniş bir ağa yaymak istiyoruz” dedi.

Şanlıurfa Valisi Şıldak, fıstık hasadına katıldı

20 dekarlık alanda yer alan çoğu fıstık ağacının 200-300 yılı aşan bir yaşa sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “Her zaman dediğimiz gibi Şanlıurfa toprağındaki bereket insanımızın adeta yüzüne ve yaşantısına yansımış. Türkiye fıstık üretiminde yüzde 45’lik pay sahipliği ile lider konumunda yer alan ilimizde 45 milyon adet fıstık ağacı bulunuyor. Biz her zaman olduğu gibi üreticimizin yanında yer alıyor ve onları dinlemeye devam ediyoruz. Hasadın sonlarına yaklaştığımız bu günlerde üreticilerimize tekrar bereketli kazançlar diliyorum” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.