Şanlıurfa Valisi Şıldak, eğitime ilişkin değerlendirme toplantısı yaptı

Şanlıurfa, 26 Haziran (Hibya) – Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, eğitim-öğretim yılının sona ermesi ile birlikte genel bir değerlendirme toplantısı düzenledi.

Şanlıurfa Valisi Şıldak, eğitime ilişkin değerlendirme toplantısı yaptı
Yayınlama: 26.06.2024
3
A+
A-

Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ile Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin katıldığı toplantıda, eğitim-öğretim yılının genel bir değerlendirmesi yapılarak eğitim alanındaki ana başlıklar gözden geçirildi. Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) çalışmalarının da ele alındığı toplantıda projenin gelecek eğitim yılında daha da güçlendirilerek uygulanmasına devam edileceğini söyleyen Vali Hasan Şıldak, BİGEP’in Şanlıurfa’nın tamamında okullarda ve eğitim camiasında adeta coşkulu bir eğitim rüzgarı estirdiğini, hareketlilik oluşturduğunu belirtti.

BİGEP çalışmalarının yanı sıra eğitim yatırımları, yaz döneminde okullarda yapılacak bakım ve onarım çalışmaları, eğitim alanında oluşan ihtiyaçlar, eğitimde kalitenin artırılması ve okullarda performansın yükseltilmesine ilişkin yapılan uygulamalar, gelecek eğitim-öğretim yılına ilişkin yapılması gereken hazırlıkların değerlendirildiği toplantıda onarım ve yatırım çalışmalarına değinen Vali Hasan Şıldak, yaz döneminde 182 okulda bakım ve onarım çalışması yapılacağını, bu çalışmaların iyi bir planlamayla erken başlatıldığı için tamamının okullar açılmadan bitirileceğini ifade etti.

Yeni okul yapımları konusunda 2023 yılının rekor düzeyde bir yatırıma sahiplik yaptığını belirten Vali Hasan Şıldak, 33 okulun yapımının tamamlandığını, 74 okulun ise eğitim-öğretim yılı başından önce tamamlanacağını, böylelikle 107 okulun yeni eğitim yılının başında Şanlıurfa’nın hizmetine sunulmuş olacağını ifade etti. 39 okulun da eğitim yılının ikinci yarısının başında tamamlanmış olacağını belirten Vali Hasan Şıldak, bir yıl içerisinde 146 okul, 5 pansiyon, 5 spor salonu ve 1 öğretmen lojmanının hizmete alınacağını, bunun son derece olumlu bir gelişme olduğunu aktardı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.