Şanlıurfa Valiliği’nden sokak hayvanlarına yakın takip

Şanlıurfa, 8 Haziran (Hibya) – Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sokak hayvanları barınma merkezlerindeki kapasitelerin artırılması ve tüm sokak hayvanlarının aşılanması yönünde talimat verdi.

Şanlıurfa Valiliği’nden sokak hayvanlarına yakın takip
Yayınlama: 08.06.2024
1
A+
A-

Vali Hasan Şıldak, ilgili kurum ve yerel yönetim temsilcileri ile toplantı düzenleyerek sokak hayvanlarının toplanması, rehabilite edilmesi ve tedavi süreçlerini ele aldı. Valilik toplantı salonunda düzenlenen buluşmada Vali Şıldak, çalışmaların hızlandırılması, mevcut barınma merkezlerindeki kapasitenin artırılması, belediyelerinin de hayvan barınakları oluşturması, sokakta sahipsiz olarak bulunan hayvanların iyi standarda sahip bu barınaklarda rehabilite edilmesi ile aşılama uygulamasının tüm sokak hayvanlarına yaygınlaştırılmasını istedi.

Toplantının ardından bir değerlendirme yapan Vali Şıldak, “Vatandaşlarımızın son dönemlerde bu konudaki talepleri giderek artıyor. Bu talepleri değerlendirmek ve yasal prosedürün uygulanması için altyapının tam olarak elverişli hale getirilmesini amaçlıyoruz. Şanlıurfa’da sokak hayvanlarını bir tehdit değil, doğa dostu olarak görmek için çalışmaların tüm aşamalarını birebir takip etmeyi sürdürüyoruz. Tehdit oluşturabilecek sokak hayvanları topluluklarına müdahale, vatandaş şikayetlerine mutlak suretle geri dönüş yapılması ve kurumlar arası koordinasyonun tam olarak sağlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Toplantıda, son iki haftalık dönemde Eyyübiye ilçesinde iki sahipsiz köpekte kuduz vakasına rastlanması ve bu hayvanlar tarafından vatandaşların ısırılması konusu da gündeme alınmış olup İl Tarım ve Sağlık Müdürlükleri tarafından her iki vakanın yakından takip edildiği, yaralanan vatandaşların zamanında aşılama süreçlerinin başlatıldığı belirtildi.

Kuduz vakalarının şehir merkezinde görülmesinin büyük bir risk oluşturduğunu ifade eden Vali Şıldak ilgili kamu kurumları ve bütün belediyelerin sokak hayvanlarının kuduz hastalığına karşı aşılanması konusunda seferberlik anlayışıyla çalışmaları talimatını verdi.

Şıldak, çalışmaların süreçlerini önümüzdeki dönemlerde yapılacak toplantılarla tekrar değerlendireceklerini ve günlük olarak izleyeceklerini, belediyeler tarafından yapılacak çalışmalarda mutlak surette hayvan haklarına uygun olarak hareket edilmesi ve mevzuata aykırı bir uygulama yapılmaması konusunda son derece hassas davranılması gerektiğini sözlerine ekledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.