Şahin: Ülkenin acil bekleyen sorunlarına çözüm üretmek için varız

DEVA Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Av. İdris Şahin, Flash Haber TV’de yayınlanan “Başkentte Gündem” isimli programda Fatih Ertürk’ün konuğu oldu. Şahin, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Şahin: Ülkenin acil bekleyen sorunlarına çözüm üretmek için varız
Yayınlama: 08.06.2024
1
A+
A-

Şahin, kavga etmek için değil, ülkenin acil bekleyen sorunlarına çözüm üretmek için var olduklarını belirterek, “CHP'yi PKK ile özdeşleştiriyordunuz. Bizleri ‘Cumhuriyet Halk Partisi'yle siyaset yaptı’ diye. Onlardan aday olduk diye ayıplı olarak kamuoyuna lanse ettiniz, bugün Cumhuriyet Halk Partisi ile son derece modern ilişkiler içerisindesiniz. Hiçbir itirazınız yok. Biz ana muhalefet partisi ile ülkeyi yönetenlerin zaman zaman yan yana gelmesinden, ülkenin sorunlarının konuşulmuş olmasından son derece mutluyuz ve memnunuz. Bunun da doğru bir zeminde ilerlediğini de görüyoruz. Bunda yadırganacak bir husus yok. Sonuçta biz siyaset yapıyoruz. Kavga etmek için değil, ülkenin acil bekleyen sorunlarına çözüm üretmek için varız.

Buğday fiyatlarını değerlendiren Şahin şunları söyledi:

“Hangi sivil toplum kendi üyelerinin sorunlarını, dertlerini bugün gündeme getiriyor? Buğday fiyatlarıyla alakalı bir hazırlık yapıp gelmiştik bugün. Onlarla alakalı konuşurken çok daha ölçülü konuşuyorum ama bu çiftçi kardeşlerim, bu kadar mağdur edildiği halde gidip AK Parti'ye ve ortaklarına destek verdiler. Son yerel seçimlerde de yine tercihini bunlardan yana kullandı. Gittiğiniz zaman kırsalda bu oy oranlarını görürsünüz. Ama 2023'te 7,5 lira olan arpa bugün 8 lira makarnalık buğday 10 lira 11.75, ekmeklik buğday 9.25 11 lira. Peki ‘mazot ne?’ diye soracak olursanız 2023 Haziran'da 22 TL olan mazot bugün 41 TL neredeyse %100 eflasyon, TÜİK rakamlarına göre geçtiğimiz sene 2023'te 39.6, 2024'te 75.45. E Allah'tan kork be iktidar. Bunu sen çiftçine nasıl yaparsın? İşte buna karşı sivil toplum ayaklanmıyorsa Ziraat Odaları Birliği ayaklanmıyorsa ve bunlara karşı isyan etmiyorsa o zaman sadece siyaset kurumu dövmenin hiçbir anlamı yok. Ve burada saatlerce kendinin söylediklerinin hilafına gidip Beştepe'de duruş sergileyenleri saatlerce konuşmuş olmak elbette millete yapılabilecek en büyük haksızlıktır.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.