Şahin: Hayvan satışı yasaklı ırkların üretimi ve reklamı yasaklanmalıdır

Gelecek-Saadet Grubu İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine açıklama yaptı.

Şahin: Hayvan satışı yasaklı ırkların üretimi ve reklamı yasaklanmalıdır
Yayınlama: 28.07.2024
4
A+
A-

Gelecek-Saadet Grubu İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Şahin, konuşmasında sahipsiz hayvanların yarattığı kamu düzeni sorunlarına ve bu sorunun toplum üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

Sahipsiz hayvanların insanların yaşam hakkını tehdit edebilecek duruma geldiğini belirterek, “Hepimiz ortada bir sorun olduğu konusunda hemfikiriz. Sahipsiz köpekler sorununun kontrol altına alınması hepimizin ortak arzusu” dedi.

Şahin, insani ve ahlaki değerlere aykırı olan toplu itlaf gibi yöntemlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Ötenaziye yönelik tartışmaların yanlış iletişim stratejileri nedeniyle ortaya çıktığını belirten Şahin, kanun teklifinde ötenazinin uygulanabileceği sınırların açıkça belirtilmesinin önemine değindi. Şahin, “Bu süreç daha sağlıklı yönetilebilirdi. Toplumda bu korkunun oluşmasının sebebi yanlış bir iletişim aklı yürütülmesidir” diye konuştu.

Şahin, hayvanların çiplenmesi ve dijital kimliklendirme yöntemleriyle kayıt altına alınmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, evcil hayvanları sokağa terk edenlere karşı cezaların caydırıcı olması gerektiğini vurguladı. Şahin, “Hayvan satışı yasaklı ırkların üretimi ve reklamı yasaklanmalıdır. Bu konuda cezalar caydırıcı olmalıdır.” şeklinde konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.