Şahin: Görevini kötüye kullanan polis memurlarına soruşturma açıldı mı?

DEVA Partisi Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan caddesinde bulunan yerleşkesinde polis memurları tarafından, bir vatandaş ve avukatlarına cebir ve şiddet uygulanarak, darp edildiği iddialarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu.

Şahin: Görevini kötüye kullanan polis memurlarına soruşturma açıldı mı?
Yayınlama: 29.06.2024
1
A+
A-

27.06.2024 tarihinde saat 00.30 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan caddesinde bulunan yerleşkesinde Avukat Bahtiyar Kandeğer ve Avukat Şehnaz Altunkaya’nın, polis memurlarınca bir müvekkillerinin darp edildiği, diğer bir müvekkilleriyle de görüştürülmedikleri, görüşme taleplerini yinelediklerinde ise avukatlara da cebir ve şiddet uygulayarak darp ettikleri, kadın avukatın telefonuna ve cüzdanında bulunan parasına el koyulduğu iddia edildi.

DEVA Partisi Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı Şahin verdiği soru önergesiyle konuyu İçişleri Bakanlığı’na sorararak, “Yukarıda belirtilen iddialara ilişkin şikayetlerinin Cumhuriyet savcılığına iletilmediği gibi ciddi isnatlarla hukuk dışı uygulamalara maruz bırakıldıkları ileri sürülmektedir. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde bundan önceki aşamalarda da avukatlara ve gözaltında bulunan şüphelilere fiziki müdahalelerde bulunulduğu ve gözaltındaki vatandaşların darp edildiği iddiaları bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Şahin, İçişleri Bakanlığı’na şu soruları yöneltti:

“Söz konusu hukuk dışı olayda görevini kötüye kullanan polis memurları tespit edilmek ve olayı aydınlatmak adına bu iddialar ile ilgili olarak soruşturma açıldı mı?

Soruşturma açıldı ise hangi aşamadadır?

Kamuoyunda bundan önce de İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’nde bulunan yerleşkesinde gözaltı işlemleri sırasında şüphelilere yönelik fiziki şiddet uygulandığı iddiaları yer almıştı. Bu iddialara ilişkin açılmış bir soruşturma var mıdır? Var ise bu doğrultuda yapılan işlemler nelerdir?”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.