Rusya’nın güneyinde sinagog ve Ortodoks kilisesi saldırıya uğradı

Stockholm, 23 Haziran (Hibya) – Yerel polis yaptığı açıklamada, Rusya’nın güneyindeki Dağıstan bölgesinde bir kilise ve bir sinagogun saldırıya uğradığını söyledi. Telegram’da yayınlanan açıklamaya göre, kimliği belirsiz saldırganlar olay yerinden kaçmadan önce binalara otomatik ateşli silahlarla ateş açtı.

Rusya’nın güneyinde sinagog ve Ortodoks kilisesi saldırıya uğradı
Yayınlama: 23.06.2024
0
A+
A-

Olayda en az bir polis memurunun öldüğünü belirten polis, yetkililerin hala kayıplar hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalıştığını da sözlerine ekledi.

Şüphelilerin beyaz bir Volkswagen Polo ile kaçtıklarını belirten polis, şu anda aracı aradıklarını da sözlerine ekledi.

Dağıstan'ın başkenti ve bölgenin en büyük şehri olan Makhachkala'da da polis memurları saldırıya uğradı. Yetkililer, şehir merkezindeki bir trafik polis karakoluna düzenlenen saldırıda bir polis memurunun hayatını kaybettiğini ve altı polis memurunun da yaralandığını açıkladı. İlk bilgilere göre çatışmada sivil kayıp yaşanmadı.

Olayın görgü tanıklarına ait olduğu iddia edilen bir video sosyal medyada ortaya çıktı. Videoda en az üç siyah giyimli adamın bir caddenin ortasında arabalara ateş ettiği görülüyor. Arka planda yüksek sesli silah sesleri duyuluyor.

Derbent'teki saldırganların Ortodoks kilisesine girdikleri ve yerel bir rahibi boğazını keserek öldürdükleri bildirilirken, cezaevlerinde insan haklarına uyulup uyulmadığını izleyen bölgesel kamu gözetim komitesi başkanı Shamil Khadulaev, saldırganların Ortodoks kilisesine girerek yerel bir rahibi boğazını keserek öldürdüklerini söyledi. Diğer bölgesel yetkililer bu bilgi hakkında yorum yapmadı.

Sinagogun ateşe verildiği bildirildi. Sosyal medyada binanın alevler içinde kaldığını gösteren video ve fotoğraflar yayınlandı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.