Rusya ve Batı ülkeleri 24 kişilik tutuklu takasında anlaştı

Stokholm, 1 Ağustos (Hibya) – Russia Today’in CBS’e dayandırdığı haberine göre, Rusya ve Almanya ile ABD de dahil olmak üzere bazı Batılı ülkelerin, 24 kişilik karışık bir tutuklu takası konusunda anlaştığı bielirtildi.

Rusya ve Batı ülkeleri 24 kişilik tutuklu takasında anlaştı
Yayınlama: 01.08.2024
0
A+
A-

CBS, haberin ilk yayınlanmasından kısa bir süre sonra değişime katılacak mahkumların tam sayısına dair tüm ifadeleri kaldırdı.

Haberlere göre değişimde Rusya'da hapsedilen üç Amerikan vatandaşı; Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich, eski ABD Deniz Piyadesi Paul Whelan ve Rus-Amerikan radyo gazetecisi Alsu Kurmasheva'nın serbest bırakılması planlanıyor.

CBS, güncellenmiş haberinde, Almanya'ya Rusya'da tutulan en az 12 mahkumun teslim edilmesinin beklendiği, Moskova'nın ise karşılığında sekiz vatandaşını alacağını iddia edildi.

Bu sayının, 2021'de Almanya'da eski bir Çeçen militan komutanının öldürülmesinden suçlu bulunan Vadim Krasikov'u da içerdiği vurgulandı.

Rus-İngiliz vatandaşı olan tutuklu muhalif Vladimir Kara-Murza'nın da değişime dahil olduğu bildirilirken, şu anki yeri bilinmiyor.

Mahkum değişiminin zamanlaması hakkında ayrıntılar belirsizliğini korurken, CNN, isimsiz kaynaklara atıfta bulunarak değişimin halihazırda devam ettiğini iddia etti.

Moskova şu ana kadar değişimi doğrulamayı reddetti. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, gazetecilere, Türkiye'de gerçekleştiği bildirilen mahkum değişimi konusunda yorum yapmayı reddetti.

Bu arada, Türk NTV haber kuruluşu, Ankara'da gerçekleşen toplu mahkum değişimi kapsamında on mahkumun Rusya'ya, 13'ünün Almanya'ya ve üçünün ABD'ye gönderildiğini iddia etti.

Son mahkum değişimi, Aralık 2022'den bu yana Rusya ve Batı arasında bu türden en önemli değişim gibi görünüyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.