Rusya ve ABD savunma bakanları görüştü

Stockholm, 26 Haziran (Hibya) – Lloyd Austin ve Andrey Belousov, bir Ukrayna füzesinin Kırım’da bir plajın üzerinde patlamasından iki gün sonra görüştü.

Rusya ve ABD savunma bakanları görüştü
Yayınlama: 26.06.2024
1
A+
A-

Russia Today'in haberine göre Rusya ve ABD savunma bakanları Salı günü telefonda görüşerek iki nükleer güç arasında süregelen anlaşmazlığa rağmen iletişimin sürdürülmesi gereğini ele aldılar. Bu görüşme Savunma Bakanı Lloyd Austin'in geçtiğimiz ay Sergey Shoigu'nun yerine Rusya Savunma Bakanı olan Andrey Belousov ile yaptığı ilk doğrudan görüşmeydi.

Pentagon sözcüsü Pat Ryder görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada Austin'in “Rusya'nın Ukrayna'ya karşı devam eden savaşının ortasında iletişim hatlarını korumanın önemini vurguladığını” söyledi.
 

Rus Savunma Bakanlığı da kısa bir açıklama yaparak Austin ve Belousov'un “Ukrayna'daki durum hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını” belirtti. Belousov Pentagon şefini “Amerikan silahlarının Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine teslimatının devam etmesi halinde gerilimin daha da tırmanmasının tehlikeleri” konusunda uyardı.

 

Görüşme, Ukrayna'nın Kırım'a düzenlediği füze saldırısında ikisi çocuk dört plaj sakininin hayatını kaybetmesinden iki gün sonra gerçekleşti. Moskova, Kiev'in 150'den fazla kişinin de yaralandığı “barbarca” saldırısını kınadı ve Ukrayna'nın ABD tarafından tedarik edilen ATACMS uzun menzilli füzeleri misket bombalarıyla birlikte kullandığını söyledi.

 

Rusya Savunma Bakanlığı ayrıca ABD'yi Ukraynalıların füze saldırıları için hedef seçmelerine yardımcı olmakla suçladı. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada “Bunun arkasında kimin olduğunu gayet iyi anlıyoruz” dedi.

ABD daha önce Kiev'e, Moskova'nın Ukrayna'nın Kharkov Bölgesi'ndeki yeni saldırısı sırasında Rusya'nın derinliklerine yönelik saldırılar için bazı Batılı silahları kullanma izni vermişti.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.