Rusya Ukrayna’yı yeniden vurdu

Moskova, 27 Ağustos (Hibya) – Rusya’nın Ukrayna’ya Pazar gecesindeki yoğun roket ve İHA saldırısının ardından Rusya Pazartesi gecesi de Ukrayna’yı yeniden vurdu.

Rusya Ukrayna’yı yeniden vurdu
Yayınlama: 27.08.2024
2
A+
A-

Ukrayna genelinde hava saldırısı sirenleri çaldı, medya kuruluşları Kiev de dahil olmak üzere bir dizi şehirde patlamalar olduğunu bildiriyor.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı'nın çevrimiçi haritasına göre, alarm Moskova saatiyle 03.21'den bu yana ülke genelinde çalıyor.

Ukrayna TV kanalı Public, “Sumy'de bir patlama sesi duyuldu… Rivne'de patlamalar duyuldu,” diye duyurdu.

TV kanalı daha sonra Kiev ve Khmelnytsky bölgesinde de patlamalar olduğunu bildirdi.

Pazartesi günü Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın askeri-endüstriyel kompleksinin işleyişini destekleyen kritik enerji altyapı tesislerine uzun menzilli hassas hava ve deniz tabanlı silahlar, Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri'nin operasyonel-taktik havacılığı ve insansız hava araçlarıyla büyük bir saldırı düzenlendiğini bildirdi. Bakanlık belirlenen tüm hedeflerin vurulduğunu vurguladı.

Öte yandan Sanayi kenti Kryvyi Rih'in Askeri Yönetim Başkanı Oleksandr Vilkul, Telegram kanalında kentte en az bir kişinin öldüğü ve dört kişinin yaralandığı bildirilirken, bir binanın çökmesi sonucu beş kişinin enkaz altında kalmasından endişe edildiğini duyurdu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.