Rusya: Ukrayna’nın Kursk bölgesindeki rezervleri tükendi

Moskova, 17 Ağustos (Hibya) – Rusya Savunma Bakanlığı’nın Özel kuvvetler “Akhmat” komutanı Tümgeneral Apti Alaudinov, Rus kuvvetlerinin Kursk Bölgesi’ndeki Ukrayna Silahlı Kuvvetlerini yorduğunu söyledi.

Rusya: Ukrayna’nın Kursk bölgesindeki rezervleri tükendi
Yayınlama: 17.08.2024
1
A+
A-

Perşembe günü Alaudinov, Martynovka'nın Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinden temizlendiğini ve Kursk Bölgesinin SudzhanskyBölgesindeki diğer yerleşim yerlerinin de temizlenmekte olduğunu açıkladı.
Alaudinov RIA Novosti'ye yaptığı açıklamada “Şu anda düşman teçhizatının görüldüğü her alanı yakıyor, düşmanı yok ediyor ve bölgemize atılan düşman rezervlerini kademeli olarak tüketiyoruz” dedi.

Rusya Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, 6 Ağustos sabahı saat 5.30'da Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin Kursk bölgesindeki toprakları ele geçirmek için bir saldırı başlattığını, ancak ilerlemelerinin durdurulduğunu söyledi.

Kursk bölgesindeki operasyonun düşmanın yenilgiye uğratılması ve devlet sınırına ulaşılmasıyla tamamlanacağını vurguladı. Rusya Savunma Bakanlığı'nın 16 Ağustos'ta bildirdiğine göre, Kursk bölgesindeki çatışmalar sırasında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 2.860 kadar asker ve 41 tank kaybetti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.