Rusya Haziran ayında işsizliğin en düşük olduğu ülke oldu

Moskova, 4 Ağustos (Hibya) – RIA Novosti’nin G20 ülkelerinden gelen son veriler üzerinde yaptığı analize göre, Haziran ayı sonuçlarına göre Rusya dünyanın en büyük ekonomileri arasında işsizliğin en düşük olduğu ülke oldu.

Rusya Haziran ayında işsizliğin en düşük olduğu ülke oldu
Yayınlama: 04.08.2024
1
A+
A-

Rosstat 'ın bu hafta bildirdiği üzere, Haziran ayında Rusya'da işsizlik oranı yeni bir tarihi düşük seviyeye ulaşarak yüzde 2,4 olarak gerçekleşti.

Mayıs ayında 2.6 olan işsizlik oranının yazın ilk ayında yüzde 2.5'e düştüğü Japonya'da bu oran biraz daha yüksek. Meksika'da yüzde 2.6'dan yüzde 2.8'e yükselirken, Güney Kore'de üst üste dördüncü ay boyunca yüzde 2.8'de kaldı.

G20 ülkelerinin geri kalanında bu oran yüzde üçün üzerindedir. İşsizliğin dört yıldır yüzde 30'un altına düşmediği Güney Afrika'da durum daha da vahim.

İşsizlik Haziran ayında çoğu büyük ekonomide düştü ya da değişmedi. Durum en çok İspanya'da iyileşti ve ilk çeyrekteki yüzde 12,29'luk oran ikinci çeyrekte yüzde 11,27'ye düştü. İşsizliğin son yılların en düşük seviyesi olan yüzde 6,9'a gerilediği Brezilya'da olduğu gibi Rusya'da da oran ay boyunca yüzde 0,2 puan düştü.

Bazı ülkelerde işsizlik arttı: Amerika Birleşik Devletleri(yüzde 4,1), Almanya(yüzde altı), İtalya(yüzde yedi) ve Avustralya'da (yüzde 4,1) 0,1 puan. Kanada'da oran yüzde 6,2'den yüzde 6,4'e yükselirken, Meksika'da da işsizlik aynı miktarda arttı. En büyük artış, oranın bir ay içinde yüzde yediden yüzde 9,2'ye sıçradığı Hindistan'da görüldü.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.