Rızvanoğlu: Vatandaşlarımızı denizden ve doğadan mahrum bırakıyorsunuz

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, kıyıların işgalleri hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında Karaköy’deki kıyı işgaline değindi ve Berlin Duvarı benzetmesi yaptı.

Rızvanoğlu: Vatandaşlarımızı denizden ve doğadan mahrum bırakıyorsunuz
Yayınlama: 30.05.2024
1
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, konuşmasında kıyıların durumunu özetleyerek, büyük bir bölümünün halka kapalı olduğunu belirtti.

Rızvanoğlu, üç tarafı denizlerle çevrili ülkede halkın serbestçe kullanması gereken kıyıların büyük bir bölümünün halka kapalı olduğunu ifade ederek, “Kıyılar beton yığınlarıyla dolmuş ve sahillerimizin önemli bir bölümü özel işletmelere devredilmiş durumda.  Düşünün vatandaşlarımız para ödemeden ayaklarını denize bile değdiremiyor. Halkın kullanımına açık olan sahillerin sayısı da gün be gün azalıyor.  İktidar, önce ücretsiz olması gereken kıyıları ihaleye açıyor, sonra buraları özel şirketler alıyor, onlar da buralara büyük büyük otel dikiyor ve zenginlere tahsis ediyor.” dedi. 

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nı ihalesini de değerlendiren Rızvanoğlu, şunları söyledi:

“İktidar limanın kapasitesini 4 kat büyüterek ihaleye çıkıyor. Bu da kapasitesinin 200 yat daha artması demek. Yani vatandaşımız yürürken denizi göreceğine ancak yatlara bakarak, sahilden yürüyebilecek. O da herhangi bir yapılaşma yapılmazsa. Ayrıca burası, doğal ve arkeolojik sit alanı özelliklerini taşıyor yani yapılaşmanın sınırlı olması gerekiyor. Peki, bu ne demek? Yarım milyon Kadıköylü’nün ve orayı gezmeye gelen İstanbul’un diğer ilçelerinden vatandaşlarımızın kıyıya erişimini engellemek demek. Kıyıları halka kapatarak, vatandaşlarımızı denizden ve doğadan mahrum bırakıyorsunuz.” 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.