Rızvanoğlu: Sizin orman anlayışınız bu mu?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde bulunan ve Pirinççi Mahallesi’nde yer alan, mıcır kırma, eleme ve yıkama tesislerinin Fatih Ormanı’na verdiği zararı yerinde inceledi.

Rızvanoğlu: Sizin orman anlayışınız bu mu?
Yayınlama: 19.08.2024
2
A+
A-

DEVA Partisi Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, ÇED raporlarında orman vasfını kaybetmediği belirtilmesine rağmen, iktidarın Fatih Ormanı için “ÇED gerekli değildir” kararı vererek tahribatın önünü açtığını ifade etti.

İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu’nun tahrip edilen ormanlık alan önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün Fatih Ormanlarındayız. Burası Pirinççi Mahallesi. Arkamda gördüğünüz alan da, İstanbul’un oksijen kaynağı Fatih Ormanları. Yine arkamda gördüğünüz, mıcır kırma-eleme tesisleri var. Tam ormanın ortasında ağaçlar kesilerek yapılmış kırma eleme tesisleri. Bakın, burası aslında ormanın ortası fakat 2006-2007 senesinde buraya ‘ÇED gerekli değildir’ raporu verilmiş. Aynı raporda, yine ÇED raporunda, burasının, ‘orman vasfında’ olduğu da yer alıyor. Bakın, Anayasanın 169. maddesinde ne diyor? ‘Devlet ormanları korumakla yükümlüdür.’ Sizin ormandan anlayışınız bu mu?”

Rızvanoğlu açıklamasında tesislerin su kaynaklarına yakınlığına da dikkat çekerek, “İnsanın tepesini attırmayın ya! Olacak iş mi bu Allah aşkına ormanın ortasına? Demiyoruz ki projelere taş vermeyin, demiyoruz ki maden yapmayın. Ama İstanbul’un göbeğinde, tek kalan oksijen merkezinde, bu taş kırma, mıcır eleme tesisini yapmanız gerekiyor muydu? Orman anlayışınız bu mu sizin? Bakın burası, İstanbul’un içme suyuna çok yakın.” ifadelerini kullandı.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.