Rızvanoğlu, bisikletten alınan KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesi için kanun teklifi verdi

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Doğa ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ni Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sundu.

Rızvanoğlu, bisikletten alınan KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesi için kanun teklifi verdi
Yayınlama: 14.05.2024
5
A+
A-

Milletvekili Rızvanoğlu, teklifin gerekçesinden bahsederek, “Bisiklet, modern toplumun karmaşık dengelerine cevap veren ve çeşitli avantajlar sunan çok yönlü bir araçtır. Bu avantajlar, çevresel, sağlık ve sosyal boyutlarda çeşitli katkılar sağlamaktadır. Bu sebeple, çevre dostu bir ulaşım aracı olarak bisiklet kullanımının teşvik edilmesi, şehirlerimizin sürdürülebilirliğini artırmak adına son derece önemlidir. Bisiklet kullanımının yol açtığı karbon ayak izinin düşük olması, hava kirliliğiyle mücadelede ve iklim değişikliğiyle mücadelede etkili bir çözümdür.” dedi.  

Bisiklet alımlarında uygulanan yüzde 18 ila yüzde 20 KDV oranının, bireyin bu sürdürülebilir ulaşım aracını tercih etmelerini zorlaştıran bir faktör olduğunu söyleyen Rızvanoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Vergisel kolaylıkların sağlanması, bisiklet kullanımını teşvik ederek vatandaşlar üzerindeki ekonomik yükü azaltacaktır. Bu kanun teklifi ile, bisiklet üzerindeki KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesi, sadece ekonomik bir teşvik olmanın ötesinde, çevre dostu, sağlıklı ve sosyal bir yaşam tarzını desteklemeyi amaçlamaktadır. Bu adım, toplumumuzun genel refahını artırırken, şehirlerimizi daha yaşanabilir ve sürdürülebilir kılacak önemli bir değişime katkı sunacaktır.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.