Rızvanoğlu: Askeri yeşil alanlar iktidarın rant kıskacından kurtulamıyor

DEVA Partili Milletvekili Evrim Rızvanoğlu Orhaniye Kışlası’nın imara açılmasına tepki gösterdi. Rızvanoğlu, “Ecdat ecdat diyenler ecdat yadigarını yerle bir ediyor.” dedi.

Rızvanoğlu: Askeri yeşil alanlar iktidarın rant kıskacından kurtulamıyor
Yayınlama: 06.07.2024
2
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, Orhaniye Kışlası’nın bulunduğu alandan yaptığı açıklamada, yeşil alan olan arazinin imara açılmasına tepki gösterdi.

İktidarın askeri alanları yeşil alan olmaktan çıkararak imara açmasına tepki gösteren Rızvanoğlu “Arkamda görmüş olduğunuz Orhaniye Kışlası, İstanbul Beşiktaş’ta önemli bir yeşil alan. İsminden de anlaşılacağı gibi burası eskiden askeri bir araziydi.   Ancak 2016 yılında, iktidar askeri arazileri şehir dışına çıkarma kararı aldı.  İktidar o dönem arazilerin yeşil alan kalacağını söyledi.  Ama maalesef yeşil kalacağı söylenen bu alanlar iktidarın rant kıskacına girdi ve kurtulamıyorlar.   Son olarak da 2. Abdülhamid tarafından Yıldız Sarayını korumak için yaptırılan bu alan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı eliyle imara açıldı. Askeri araziler yeşil kalacak diyenler, şimdi burada arkamda gördüğünüz bu iş makinalarının çalışmasına, koca koca binaların yapılmasına izin veriyorlar. Üstelik ecdat yadigarıymış, içinde kültür bakanından tescilli bina varmış filan hiç umursamadan…  Yani resmen ecdat ecdat diyenler ecdat yadigarını yerle bir ediyor.” dedi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.