RCEP’nin ilk yılında Çin ticaretinde yüzde 4,5 artış yaşandı

Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nın (RCEP) uygulanmasının birinci yıldönümü haziran ayında kutlanacak. RCEP, bölgesel işbirliğini hızlandırarak bölge ekonomisini yeni ve yüksek kaliteli bir kalkınma aşamasına girmeye teşvik etti.

RCEP’nin ilk yılında Çin ticaretinde yüzde 4,5 artış yaşandı
Yayınlama: 06.06.2024
0
A+
A-

Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın (RCEP) uygulanmasının birinci yıldönümü haziran ayında kutlanacak. RCEP, bölgesel işbirliğini hızlandırarak bölge ekonomisini yeni ve yüksek kaliteli bir kalkınma aşamasına girmeye teşvik etti.

Çin Gümrükler Genel İdaresi’nin istatistiklerine göre, bu yılın ilk beş ayında Çin’in diğer RCEP üye ülkelerine yönelik ithalatı ve ihracatı yüzde 4,5 artışla 5,11 trilyon yuana ulaştı ve diğer RCEP üyesi ülkelerle ticaret hacmi, Çin'in toplam dış ticaretinin yüzde 30'undan fazlasını oluşturdu.

10 ASEAN ülkesi, Avustralya, Çin, Japonya, Güney Kore ve Yeni Zelanda, 15 Kasım 2020'de RCEP'i ortaklaşa imzaladılar ve anlaşmanın 1 Ocak 2022'de yürürlüğe girmesini sağladılar. RCEP halen dünyanın en büyük nüfusunu ve en büyük ekonomik ve ticaret ölçeğini kapsayan bir serbest ticaret anlaşması konumunda. Bölge içindeki mal ticaretinin yüzde 90'ından fazlasının gümrük vergisinden muaf olması hedefleniyor.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.