Rapor: Afrika’da 2035 yılına kadar nüfusu 10 milyonun üzerinde altı kent olacak

Stockholm, 23 Ağustos (Hibya) – Bir rapora göre, 2035 yılına kadar altı Afrika kentinde 10 milyondan fazla insan yaşayacak ve kıtanın artan genç nüfusu burayı dünyanın en hızlı kentleşen bölgesi haline getirecek.

Rapor: Afrika’da 2035 yılına kadar nüfusu 10 milyonun üzerinde altı kent olacak
Yayınlama: 23.08.2024
1
A+
A-

Economist Intelligence Unit'in Afrika kentleri üzerine hazırladığı rapora göre Angola'nın başkenti Luanda ve Tanzanya'nın ticaret merkezi Darüsselam, 10 milyondan fazla nüfusa sahip Kahire, Kinşasa, Lagos ve Büyük Johannesburg metropollerine katılacak.

Afrika'nın genç ve büyüyen kentleri sınırsız bir yaratıcılık ve yenilik kaynağı olarak görülse de, birçoğu bu yıl yolsuzluk, vergi artışları, istihdam eksikliği ve çoğu zaman dokunulmaz olarak görülen siyasi sınıflar nedeniyle protesto dalgalarının odağı oldu.

Rapora göre, 2035 yılına kadar Afrikalıların yarısından fazlasının kasaba ve kentlerde yaşamasıyla sonuçlanacak olan bu hızlı kentleşmenin zenginlik, dinamizm ve iş fırsatları yaratması bekleniyor.

Ancak, rapor “Aşırı kalabalık, gayri resmi yerleşimler, yüksek işsizlik, zayıf kamu hizmetleri, kamu hizmetlerinin yetersizliği ve iklim değişikliğine maruz kalma, kent planlamacılarının mücadele etmek zorunda kalacağı başlıca zorluklardan sadece birkaçı” olacağının altını çiziyor.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.