QNET VE TOÇEV’den kadınlara finansal okuryazarlık desteği

QNET ve Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV), kadın girişimcilerin desteklenmesi ve güçlenmesi için önemli bir iş birliği gerçekleştirdi. “FinGreen” adını taşıyan proje kapsamında, 200 kadına finansal okuryazarlık desteği sağlanacak. İlk iki eğitim İstanbul’da temmuz ayında gerçekleştirildi.

QNET VE TOÇEV’den kadınlara finansal okuryazarlık desteği
Yayınlama: 05.08.2024
2
A+
A-

QNET ve Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV), kadın girişimcilerin desteklenmesi ve güçlenmesi için önemli bir iş birliği gerçekleştirdi. “FinGreen” adını taşıyan proje kapsamında, 200 kadına finansal okuryazarlık desteği sağlanacak. İlk iki eğitim İstanbul’da temmuz ayında gerçekleştirildi.

2023 yılında ilki gerçekleşen FinGreen proejesinde 200’e yakın kadına finansal okuryazarlık eğitimi verildi. Kadınların ekonomik alanda güçlenmesi ve kadın girişimcilerin desteklenmesi için global doğrudan satış şirketi QNET ve Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşu TOÇEV anlamlı bir iş birliğine imza attı. FinGreen adı verilen proje kapsamında farklı illerdeki 200 kadına ulaşılarak finansal okuryazarlık eğitimi verilecek.

Kadın girişimcilerin iş kurma sürecinde karşılaşabilecekleri engelleri aşmak, zorlu ekonomik koşullara uyum sağlama, tasarruf, bütçe, gelir-gider dengesi gibi konularına destek olmak amacıyla özel olarak planlanan eğitim programlarının ilk ikisi İstanbul’da gerçekleşti.
 

Kadınların ekonomik özgürlüklerini önemsiyoruz”

Eğitimde kadın girişimcilerin finansal okuryazarlık konusundaki başarılarına değinen QNET Pazarlama ve İletişim Müdürü Irmak Sütçü “Her sene düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz FinGreen projesini bu yıl Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından TOÇEV ile yürütmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Günümüz dünyasında ne yazık ki hâlâ daha kadın girişimciler geri planda kalıyor. QNET olarak kadın girişimcilere destek olabilmek ve onların ekonomik özgürlüklerine katkı sağlayabilmek bizim için büyük bir gurur kaynağı. Eğitimlerimizde açıkça görülüyor ki girişimci kadınlar finansal okuryazarlık konusunda kendilerini geliştirmeye ve yeni bilgiler edinmeye hevesli. Finansal terimleri günlük hayatları ile ilişkilendirerek öğrenmeleri, iş stratejilerini daha iyi bir şekilde oluşturabilmelerine olanak sağlıyor. Bütçe planlamasında daha bilinçli ve etkili karar almalarına yardımcı oluyor. Ayrıca, yatırım fırsatlarını daha iyi değerlendirebilmeleri ve finansal riskleri daha iyi yönetebilmeleri için gereken özgüveni kazanıyorlar. Bizler onların bu yolda destekçileri olmaya ve güçlenmelerini sürdürmeye kararlıyız” dedi.

Projeye ilişkin görüşlerini aktaran TOÇEV İcra Kurulu Üyesi Dilek Ültanır, “TOÇEV olarak, kadınların ekonomik özgürlüklerini ve girişimcilik potansiyellerini artırmayı hedefleyen FinGreen projesinin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Finansal okuryazarlık eğitimleri ile kadınların iş kurma süreçlerinde karşılaşabilecekleri engelleri aşmalarına, zorlu ekonomik koşullara uyum sağlamalarına, tasarruf, bütçe ve gelir-gider dengesi gibi konularda bilinçlenmelerine destek olmayı amaçlıyoruz. QNET ile gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı iş birliği sayesinde, Türkiye'nin farklı illerinden 200 kadına ulaşarak onlara finansal okuryazarlık eğitimleri sunuyoruz. İstanbul’da gerçekleştirilen eğitimlerimizde, kadın girişimcilerimizin finansal terimleri günlük hayatları ile ilişkilendirerek öğrenme konusundaki heveslerine tanık olduk. Bu eğitimler, kadınların bütçe planlamasında daha bilinçli ve etkili kararlar almalarına, yatırım hakkında bilgi edinme ve bilgilerini daha iyi değerlendirmelerine ve aile ekonomilerini daha iyi yönetmelerine yardımcı oluyor. TOÇEV olarak, kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmaları ve kendi işlerini kurma yolunda ilerlemeleri için yanlarında olmayı sürdüreceğiz. Bu projeye olan katkılarımız, kadınların güçlenmelerine ve girişimcilik yolunda daha sağlam adımlar atmalarına olanak sağlıyor. FinGreen projesi ile birçok kadının hayatına dokunmaktan ve onların ekonomik bağımsızlık yolunda ilerlemelerine destek olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

FinGreen eğitimine katılan Safiye Acet “Bu eğitimde nasıl tasarruf yapabileceğime dair önemli bilgiler edindim. Bütçemizi yönetirken çevresel faktörlerin de önemli olduğunu öğrendim. Örneğin, ev aletlerinde ve kullandığımız suda tasarruf yapmamız gerektiğini fark ettim. Kendi kazancını harcamak gerçekten büyük bir haz ve kadın olarak bu bizi daha özgür hissettiriyor. Kadınların finansal özgürlüğe sahip olmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullanırken, eğitime katılan bir diğer isim Necla Gümüş ise “Eğitimde tasarruf ve bütçe gibi konularda farkındalık kazandım. Ailemdeki herkesi bütçe yapma konusunda bilinçlendireceğim” dedi.

QNET Hakkında:       

QNET, doğrudan satış sistemini kendi birikimleri ve e-ticaret ile birleştirerek yeni bir değer ortaya koydu. Asya’nın önde gelen doğrudan satış şirketlerinden biri olan QNET’in 25 yılı aşkın geçmişinde, e-ticaretin gücüyle çığır açan iş modeli dünya çapında 100’ü aşkın ülkede milyonlarca girişimcinin güçlenmesine sebep oldu. QNET, 2014 yılından beri Manchester City Spor Kulübü’nün, 2018 yılında aynı kulübün kadın futbaol takımının resmi doğrudan satış sponsoru oldu. QNET, aynı zamanda Afrika Futbol Federasyonu (CAF) sponsorudur. 2019 yılında ise Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımının forma kol sponsorluğunu üstlendi.

2010 yılında Türkiye’ye adım atan QNET, ülkemizin dört bir yanına ulaşan güçlü bir network yapısına sahiptir. 'Dünyaya Değer Katmak İçin Kendini Geliştir' (RYTHM) felsefesi ile hareket eden ve güçlü sivil toplum kuruluşlarıyla sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren QNET, 2017 yılında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Gençlik ve Spor Kulübü İstanbul Şubesi Erkek Voleybol Takımı, 2018 yılındaysa aynı kurumun Kız Futbol Takımı sponsorudur.

QNET, ürünlerini tasarlarken doğaya ve insana saygı prensibinden asla vazgeçmedi. Ürün kategorilerinin içinde erkekler için geliştirilen Naturtres Şampuan, Saç kremi, Duş jeli serisi, yağlar ve serum ile Physio Radiance cilt bakım ürünleri, lüks Bernhard H. Mayer® saat ve takıları, HomePure Nova su arıtma cihazı, hava arıtma cihazı HomePure Zayn, su iyonizeri HomePure Viva ve Q-breaks konaklama ürünleri yer almaktadır. QNET Türkiye Doğrudan Satış Derneği’nin ‘silver’ üyesidir.

Daha fazla bilgi için lütfen QNET’in www.qnetturkiye.com.tr adresindeki web sitesini ziyaret edin.

TOÇEV Hakkında:

TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı), okuma istekli çocuklara maddi ve manevi anlamda destek olması için köprüdür.  “Okumak her çocuğun hakkıdır” diyerek çıktığı yolda her çocuğu birey olarak kabul edip, onların kültürlü, bilgili, uyumlu, üretken olmaları ve toplumsal hayata kazandırılmaları için hiç durmadan çalışıyor.

1994 yılında bu güne 8.337.208 Okuma İstekli Çocuk, ulusal ve uluslararası firma ve iş birliğinde hayata geçirdiği 34 büyük proje, layık görülen 46 ulusal ve uluslararası ödül, inşasına, iyileştirilmesine veya donanımına katkıda bulunduğu 40.590 eğitim kurumu, iş birliği yaptığı 310.500 öğretmen, çocuklar ve dünyanın geleceği için bebekler gibi bakıp büyüttüğü 1.800 badem ağacı ile kocaman bir aile.

TOÇEV 30 yıl öncesinin heyecanı, bugünün bilgi ve tecrübesi ile ihtiyaç olduğu sürece Okuma İstekli Çocuklarımızın yanında olacaktır. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında da Atamızın izinden ayrılmadan, ‘Okumak Her Çocuğun Hakkıdır’ demeye devam edecektir.
 

Daha fazla bilgi için: www.tocev.org.tr

 

 

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.