Putin’in yardımcısı: ABD Kursk saldırısına karıştığı konusunda yalan söylüyor

Moskova, 16 Ağustos (Hibya) – Putin’nin yardımcısı Nikolay Patrushev, Batılı istihbarat servislerinin Ukrayna’nın baskını planlamasına yardım ettiğini iddia etti. Eski Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patrushev, Kiev’in Rusya’nın Kursk bölgesine düzenlediği saldırı gibi bir operasyonu ABD ve NATO desteği olmadan asla düzenleyemeyeceğini vurgulayarak ABD’yi saldırıda rol oynamakla suçladı.

Putin’in yardımcısı: ABD Kursk saldırısına karıştığı konusunda yalan söylüyor
Yayınlama: 16.08.2024
1
A+
A-

Ukrayna geçtiğimiz hafta, Şubat 2022'de çatışmaların başlamasından bu yana Rusya topraklarına yönelik en büyük saldırısını gerçekleştirdi. Batılı yetkililer Kursk Bölgesi'ne yapılan saldırıyı desteklediklerini dile getirdiler ancak operasyondan önceden haberdar olduklarını reddettiler.

Patrushev Cuma günü  Izvestia'da yayınlanan bir röportajda “ABD yönetiminin Kiev'in Kursk Bölgesi'ndeki eylemlerine müdahil olmadığına dair iddiaları gerçekle örtüşmüyor. Onların katılımı ve doğrudan desteği olmasaydı, Kiev Rus topraklarına girmeye cesaret edemezdi.” dedi.

Kısa bir süre önce Rusya'nın küresel deniz stratejisini denetlemekle görevlendirilen Devlet Başkanı Vladimir Putin'in danışmanı, Batı'nın “Ukrayna'nın başına kriminal cuntayı getirdiğini” vurgularken, “NATO ülkeleri Kiev'e silah, askeri eğitmen ve sürekli istihbarat sağlarken, neo-Nazilerin eylemlerini kontrol etti” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.