ekonomi ticaret ihracat yatırım sanayi üretim osb tgb seb tobb osbük sanayi bakanlığı tbmm

Putin Ukrayna’da rejim değişikliği önerdi

Moskova, 28 Mart (Hibya) – Rus medyasında çıkan haberlere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede seçimler yapılana kadar Ukrayna’da geçici bir hükümetin iktidara gelmesini önerdi.

Putin Ukrayna’da rejim değişikliği önerdi
Yayınlama: 28.03.2025
1
A+
A-

Putin, geçici bir hükümetin kurulmasının Birleşmiş Milletler, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ülkeleri ve Rusya'nın müttefikleriyle görüşülebileceğini söyledi. Rusya devlet başkanına göre, yeni bir hükümet seçildikten sonra, bir barış antlaşması üzerine görüşmeler başlayabilir.

Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin hükümetinin meşruiyetini, görev süresinin geçen baharda sona erdiği gerekçesiyle defalarca sorguladı. Ukrayna'da seçimler yapılmadı çünkü Ukrayna'da savaşın başlamış olması gerekçesiyle sıkıyönetim yürürlükte.

Putin demecinde, Rusya'nın savaş hedeflerine doğru sürekli çalıştığını söyledi. ABD Başkanı Donald Trump'ın savaşı sona erdirmek için samimi bir istek gösterdiğine inandığını, Rusya'nın da çatışmanın barışçıl bir şekilde çözülmesinden yana olduğunu, ancak bunun kendi çıkarlarına aykırı olamayacağını belirtti.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü de, Putin'in yorumları sorulduğunda, Ukrayna'daki hükümet sisteminin ülkenin anayasasına uygun olduğunu ve Ukrayna halkının elinde olduğunu söyledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.