Putin: İstanbul’da varılan mutabakatlar kaybolmadı, Ukrayna heyeti tarafından paraf edildi

Astana, 4 Temmuz (Hibya) – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İstanbul’da varılan mutabakatların hiçbir yere kaybolmadığını, Ukrayna müzakere heyetinin başkanı tarafından paraf edildiğini belirtti.

Putin: İstanbul’da varılan mutabakatlar kaybolmadı, Ukrayna heyeti tarafından paraf edildi
Yayınlama: 04.07.2024
1
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Putin, çok kutuplu dünyanın artık bir gerçeklik haline geldiğine dikkat çekerek “Adil bir dünya düzeninden yana olan, meşru haklarını ve geleneksel değerlerini güçlü bir şekilde savunmaya hazır olan devletlerin sayısı giderek artar. Yeni güç ve ekonomik büyüme merkezleri ortaya çıkar ve güçlenir” dedi.

Şanghay İşbirliği Örgütü'nün, BRICS ile birlikte, ortaya çıkmakta olan yeni dünya düzeninin ana sütunları olduğunu vurgulayan Putin, “Rusya'nın, sadece tek tek devletlere tek taraflı avantajlar sağlayan eskimiş Avrupa-merkezli ve Avrupa-Atlantik modellerinin yerini alacak Avrasya'da yeni bir iş birliği, bölünmez güvenlik ve kalkınma mimarisi oluşturma önerisi var.” açıklamasını yaptı.

Putin, İstanbul'da varılan mutabakatların hiçbir yere kaybolmadığını, Ukrayna müzakere heyetinin başkanı tarafından paraf edildiğini belirterek “Demek oluyor ki Ukrayna'nın işine geliyordu. Bu mutabakatlar masada duruyor ve müzakerelerin devamının temelini teşkil edebilir. Rusya, ABD'nin ve uyduları tarafından yönetilen tamamen saygısız politikasının bir sonucu olarak ortaya çıkan Ukrayna'daki durumun barışçıl, siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesini her zaman savunmuştur, savunmaya devam ediyor. Bu bağlamda somut önerilerde bulunduk.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.