Putin, Güney Kore’nin ardından Vietnam’a geçti

Stockholm, 20 Haziran (Hibya) – Vladimir Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile bir savunma anlaşması imzaladıktan sonra iki ülkeyi kapsayan Asya turunun son durağı olan Vietnam’a geçti.

Putin, Güney Kore’nin ardından Vietnam’a geçti
Yayınlama: 20.06.2024
1
A+
A-

Rusya Devlet Başkanının uçağı Hanoi havaalanına iniş yaptı ve burada Vietnam Başbakan Yardımcısı Tran Hong Ha ve üst düzey parti diplomatı Le Hoai Trung tarafından kırmızı halı üzerinde karşılandı.

Ziyaret, Vietnam'ın en büyük ticari ortakları arasında yer alan ABD'nin eleştirilerine neden oldu ve ABD bu ziyaretin Rusya'nın “uluslararası hukuku bariz bir şekilde ihlal etmesini” normalleştirme riski taşıdığı uyarısında bulundu.

Rus medyasının haberlerine göre haberine göre Putin, “ticari ve ekonomik, bilimsel, teknolojik ve insani alanlarda” işbirliğini görüşmenin yanı sıra uluslararası ve bölgesel gündemdeki kilit konular hakkında görüş alışverişinde bulunacak.

Ziyareti öncesinde Vietnam'ın Komünist Parti gazetesi Nhan Dan'da yayınlanan bir görüş yazısında Putin, iki ülke arasında ödemeler, enerji ve ticaret konularında kaydedilen ilerlemeleri sıraladı. Putin ayrıca Ukrayna'daki “krizin çözümü için pragmatik bir yolu” desteklediği için Vietnam'ı alkışladı.

Bir üretim merkezi olan Vietnam, ABD ve müttefikleriyle yakınlaştı ve geçen yıl Komünist Parti lideri Nguyen Phu Trong, ABD Başkanı Joe Biden'ı ağırlayarak Washington'un yanı sıra Avustralya ve Japonya ile de bağlarını güçlendirdi.

Analistler ziyaretin Vietnam'a somut bir fayda sağlayıp sağlamayacağını sorguluyor ve bunun iki ülkenin tarihi bağlarının bir yansıması olduğunu söylüyor.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.