Pozitif ivme zayıflarken Avrupa piyasalarının düşüşle açılması bekleniyor

İstanbul, 21 Mayıs (Hibya) – Piyasa analistlerine göre, Avrupa piyasaları, hafta başında görülen olumlu havayı tersine çevirerek Salı günü daha düşük bir açılışa yöneldi.

Pozitif ivme zayıflarken Avrupa piyasalarının düşüşle açılması bekleniyor
Yayınlama: 21.05.2024
3
A+
A-

Asya-Pasifik piyasaları, büyük ölçüde Nasdaq Composite'i Pazartesi günü rekor seviyelere çıkaran teknoloji hisselerindeki artış nedeniyle gece boyunca önemli bir düşüş yaşadı. Bu artışa, yatırımcıların yapay zeka devinin Çarşamba günkü kazanç raporunu beklemesiyle yüzde 2,5'lik bir yükseliş gösteren Nvidia öncülük etti. S&P 500 ise yalnızca yüzde 0,1'lik mütevazı bir artış kaydetti. ABD hisse senedi vadeli işlemleri Pazartesi gecesi nispeten değişmedi.

IG verilerine göre, İngiltere'nin FTSE 100 endeksinin 43 puan düşüşle 8.381, Almanya'nın DAX endeksinin 60 puan düşüşle 18.708, Fransa'nın CAC endeksinin 33 puan düşüşle 8.139 ve İtalya'nın FTSE MIB endeksinin 140 puan düşüşle 34.788 seviyesinden açılması bekleniyor.

Kingfisher, Smiths Group, Fresnillo ve Generali'den önemli kazanç raporları bekleniyor. Ayrıca, Mart ayına ait Avro Bölgesi ticaret dengesi ve inşaat verileri açıklanarak bölgenin ekonomik sağlığına ilişkin daha fazla bilgi sunulacak.

Piyasa şu anda küresel video oyunu geliştiricisi Schroders'ın hisselerini gözden kaçırıyor. Şirketin hisseleri son 12 ayda yüzde 40 oranında düştü.

Değer yatırımcısı, şirketin 1,1 milyar dolarlık net nakdi ve güçlü nakit akışı yaratmasıyla gelecekteki büyüme için iyi bir konumda olduğuna inanıyor.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.