Powell Fed’in faiz indirmeden önce daha fazla güvene ihtiyacı olduğunu söyledi

İstanbul, 2 Temmuz (DHA) – ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell Salı günü yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıl enflasyonda kaydedilen ilerlemeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ancak faiz oranlarını düşürmeye başlamadan önce daha fazlasını görmek istediğini söyledi.

Powell Fed’in faiz indirmeden önce daha fazla güvene ihtiyacı olduğunu söyledi
Yayınlama: 02.07.2024
4
A+
A-

Powell, Portekiz'in Sintra kentinde düzenlenen merkez bankacılığı forumunda yaptığı konuşmada, “Enflasyonu hedefimize geri getirme konusunda epeyce ilerleme kaydettik” dedi ve ekledi:

“Son [enflasyon] okuması ve ondan önceki daha az, daha az ölçüde, dezenflasyonist yola geri döndüğümüzü gösteriyor. Politikayı azaltma ya da gevşetme sürecine başlamadan önce enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2,0'ye doğru indiğinden daha emin olmak istiyoruz.”

Bu yorumlar, enflasyonun gevşeme işaretleri göstermesi ve ECB dahil bazı merkez bankalarının faiz oranlarını yavaş yavaş geri çekmeye başlaması nedeniyle piyasaların Fed ve küresel muadillerinin hamlelerini yakından izlediği bir dönemde geldi.

Powell, enflasyon konusunda ilerleme gördüğünü belirtirken, çok erken hareket etmekten ve iki yıl önce 1980'lerin başından bu yana en yüksek hızına ulaşan fiyat artışlarının aşağı yönlü seyrini tehdit etmekten çekindiğini söyledi.

“Çok erken davranırsak, yaptığımız iyi işleri geri alabileceğimizin farkındayız. Eğer çok geç kalırsak, toparlanmayı ve genişlemeyi gereksiz yere baltalayabiliriz” diye konuşan Powell, Fed'in Eylül ayında kesintiye gidebileceğini düşünüp düşünmediği sorusuna da, “Bugün burada belirli bir tarih vermeyeceğim” yanıtını verdi.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.